Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Άρωμα Πολιτισμού και Παράδοσης προσέφερε το 11ο Αντάμωμα Κρήνης

ΤΟΠΙΚΑ16.08.2023 | 6:07 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Η επιτυχία της εκδήλωσης υπήρξε μεγάλη καθώς στην κεντρική πλατεία του χωριό, σημείο διεξαγωγής επικράτησε το αδιαχώρητο

Άρωμα πολιτισμού και παράδοσης προσέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης με την διοργάνωση του 11ου Ανταμώματος με την Παράδοση και τον Πολιτισμό. Μια εκδήλωση που πλέον αποτελεί θεσμό για την κοινότητα και διοργανώνεται κάθε Αύγουστο, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών.
Η επιτυχία της εκδήλωσης υπήρξε μεγάλη καθώς στην κεντρική πλατεία του χωριό, σημείο διεξαγωγής επικράτησε το αδιαχώρητο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας στήριξαν την προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου, δίνοντας το παρών απολαμβάνοντας μια άκρως παραδοσιακή βραδιά.
Η εκδήλωση άνοιξε με παραδοσιακά δρώμενα από την ζωή και την ενασχόληση των κατοίκων ενώ συνεχίστηκε με τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήνης, Οιχαλίας, Πετρωτού και Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, παρουσιάζοντας χορούς από την Θεσσαλία κι άλλες περιοχές της χώρας.
Στην εκδήλωση ο Σύλλογος βράβευσε τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων καθώς επίσης και τον Θανάση Παλιούρα για την διάθεση του Αρχοντικού στην Φαρκαδόνα για την φιλοξενία των επισκεπτών της γιορτής σπόρων.
Στην εκδήλωση μουσική συντροφιά κράτησε η ορχήστρα η οποία θα αποτελούνταν από τους μουσικούς: Ηλία Τζερεμέ, κλαρίνο, Γιάννη Σούλτη, βιολί, Στ. Ευαγγελάκη, φωνή και Δέσποινα Καρά, φωνή.
Στο χώρο του ανταμώματος υπήρχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο έχει παραχωρηθεί από κατοίκους του χωριού στο Σύλλογο και περιλαμβάνει καθημερινές στιγμές από το παρελθόν των κατοίκων. Ταυτόχρονα στο χώρο υπήρχε και η πολιτιστική γωνιά, σημείο που αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τους νεότερους να γνωρίσουν κομμάτι της ιστορίας του τόπου τους.
Το Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό ξεκίνησε στην Κρήνη το 2011, από μια ομάδα νέων ανθρώπων, που θέλησαν να δώσουν ένα καινούργιο πολιτιστικό τόνο στην περιοχή και το χωριό τους. Και τα κατάφεραν καθώς η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά και πλέον έχει καθιερωθεί ως καλοκαιρινός θεσμός για την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή.
Μετά από μια μικρή παύση λόγω της πανδημίας το Αντάμωμα δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 και 2021 για να πραγματοποιηθεί εκ νέου και να συνεχίσει την δυναμική του πορεία το 2022. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου όπου και ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κάτοικοι και επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι στην νέα διοργάνωση του 12 Ανταμώματος.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης