Τρίτη 09.03.2021 | Εορτάζουν: Αέτιος, Αετός, Αέτης, Αετίς, Αετίων, Αετίνα, Βιβιανός, Βιβιάνα, Βιβιανή, Βιβή, Βίβιαν, Ηλιανός, Ιλιάς, Ηλιανή, Ηλιάνα, Λιάνα, Ιλιάνα, Ηλιάννα, Λυσίμαχος, Λυσιμάχη, Ξάνθος, Ξάνθιος, Ξανθιάς, Ξανθούλιος, Ξανθούλης, Ξανθή, Ξανθούλα, Σεβηριανός, Σεβηριανή, Σμάραγδος, Σμαράγδης, Σμαραγδένιος, Σμάρης, Σμαράγδα, Σμαραγδένια, Σμαραγδή, Σμαράγδω, Σμαρούλα, Σμαρώ, Σμαραγδία, Σμαραγδούλα, Σμάρα, Φιλοκτήμων, Φιλοκτήμονας, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα

Άρθρο Δημήτρη Καιρίδη: Πολιτική αλλαγή για δυναμική ανάπτυξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14.05.2019 | 1:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η κυβέρνηση ξέρει ότι τελειώνει, ό,τι κι αν κάνει. Στις 26 Μαΐου τελειώνει και η καθυστέρηση. Το καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας των ευρωεκλογών θα επισφραγίσει την επερχόμενη πολιτική αλλαγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει απελπισμένα στο τραπέζι όλα του τα όπλα. Σκανδαλολογία, λασπομαχία, παροχολογία. Δυστυχώς γι’ αυτόν είναι αργά, ο κόσμος έχει αποφασίσει. Γι’ αυτό αποδεικνύονται και άσφαιρα τα πυρά του.
Η τελευταία απελπισμένη κίνηση ήταν η, υπό το κράτος πανικού, παρουσίαση των προεκλογικών παροχών. Η «επιτυχημένη οικονομική πολιτική» του κ. Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο από το περίφημο δυσβάστακτο υπερπλεόνασμα, που είχε σαν μόνο στόχο τη ξεδιάντροπη εκλογική εκμετάλλευση. Μην ξεγελιόμαστε, δεν έχουμε καμμία αναπτυξιακή υπεραπόδοση, έχουμε φορολογική καταλήστευση. Γονατίζουμε τον πολίτη ως φορολογούμενο για να τον εξαγοράσουμε ως εκλογέα. Παίρνοντας πολλαπλάσια και επιστρέφοντας ψίχουλα.
Η διαφορά είναι τεράστια και το κοινωνικό και οικονομικό κόστος είναι μεγάλο, τη στιγμή που για να επιτευχτεί το υπερπλεόνασμα, στραγγαλίζονται φορολογικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, το δημόσιο δεν πληρώνει, 250000 συντάξεις δεν εκδίδονται, οι δημόσιες επενδύσεις βρίσκονται σε αργία εδώ και καιρό, η αγορά στενάζει και η κοινωνία συνεχώς φτωχοποιείται. Όλη η διαφορά που προκύπτει από το υπερπλεόνασμα θα μπορούσε να είχε επενδυθεί νωρίτερα στην αναπτυξιακή αντιμετώπιση και επίλυση των παραπάνω, ώστε να ξεπεραστεί η στασιμότητα της πενταετίας ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, τα μηνύματα από το πρώτο τρίμηνο του 2019 είναι αρνητικά. Η κυβέρνηση επέβαλε 29 καινούργιους φόρους, γιατί το σχέδιο ήταν να χρησιμοποιήσει το υπερπλεόνασμα για να εξαγοράσει τη ψήφο των πολιτών.
Πράγματι, η κυβερνητική πολιτική του κρατικού επιδοματισμού είναι εντελώς διαφορετική της πρότασης για δυναμική ανάπτυξη της ΝΔ. Εμείς τι λέμε; Να πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός του πλεονάσματος, με ανάπτυξη. Όχι με φορολογικό ξεζούμισμα της κοινωνίας και της οικονομίας . Μικρότεροι φόροι, ανάσα στις επιχειρήσεις για αύξηση της παραγωγής, στους πολίτες για περισσότερες δουλειές , στα νοικοκυριά για περισσότερη κατανάλωση και αποταμίευση. Αποτέλεσμα θα είναι η τόνωση της ανάπτυξης, ώστε να αποπληρώνονται τα χρέη και να υποστηρίζονται οι κοινωνικά αδύνατοι. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και σχέδια. Η Ν.Δ μιλάει για παραγωγή και αύξηση του πλούτου με δυναμική ανάπτυξη που θα κάνει σταθερή και βιώσιμη την κοινωνική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιαναπτυξιακή στασιμότητα του κρατικού επιδοματισμού που θα μοιράζει συγκυριακές εκλογικές δωροεπιταγές.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως πυξίδα τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τις σύγχρονες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τη χώρα σε διαφορετικό δρόμο, με τη συστράτευση όλων των φιλοπρόοδων δυνάμεων της πατρίδας μας. Να φέρουμε στην πολιτική την αλήθεια και να αποσύρουμε τη δημαγωγία και το ψέμα. Να ξαναστήσουμε στα πόδια της τη διαλυμένη μεσαία τάξη της αγροτιάς, του μικρομεσαίου επιχειρηματία και της μισθωτής εργασίας. Να ξαναφτιάξουμε εκπαίδευση ποιότητας και όχι ισοπέδωσης. Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά, τόπους ασφαλείς από την ανομία και την εγκληματικότητα. Και τέλος, να επενδύσουμε στον πατριωτισμό των Ελλήνων για να ξαναγίνουμε αξιοπρεπής χώρα με αξιόπιστη δύναμη προστασίας και αποτροπής έναντι κάθε απειλής. Με άλλα λόγια, να φέρουμε στη χώρα μας την ευρωπαϊκή κανονικότητα που αξίζουμε και δικαιούμαστε.

Δημήτρης Καιρίδης
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ΝΔ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop