Τρίτη 22.06.2021 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Άρθρο του Κ. Σκρέκα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ16.06.2020 | 3:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άρθρο του για την «δίκαιη μετάβαση στη βιώσιμη γεωργία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρομίμων Κώστα Σκρέκα, φιλοξένησε η εφημερίδα Τα Νέα. Στο άρθρο του ο κ. Σκρέκας τονίζει πως «Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροτικού τομέα, χρειαζόμαστε προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία. Ένας από τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας είναι και η αύξηση των εκτάσεων της βιολογικής γεωργίας στο 25% της Χρησιμοποιούμενης Γεωργικής Γης. Στην Ελλάδα, οι εκτάσεις βιολογικής γεωργίας ανέρχονται σήμερα στο 8% περίπου, ποσοστό λίγο υψηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αφορά κυρίως εκτάσεις που εξυπηρετούν τη βιολογική κτηνοτροφία.

Η ενίσχυση των πρακτικών οργανικής γεωργίας στα οπωροκηπευτικά και τις δενδρώδεις καλλιέργειες θα βελτιώσει θεαματικά την αξία των ελληνικών προϊόντων και θα ενισχύσει την ανάπτυξη και τη συνοχή στην ύπαιθρο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα πρότυπο για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας,  στηρίζοντας το αγροτικό εισόδημα και προσελκύοντας τους νέους στην αγροτική παραγωγή».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop