Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Άστεγα τα ΤΟΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ26.09.2018 | 4:53 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Διαμαρτύρονται οι επιτυχόντες γιατροί στα ΤΟΜΥ της περιοχής για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα φιλοξενήσει τη νέα δομή.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, «για την αποτυχία εύρεσης κτιριακών εγκαταστάσεων και συνεπώς λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας στην πόλη των Τρικάλων. Συγκεκριμένα, επιρρίπτουμε σημαντικό μερίδιο ευθυνών στους ιθύνοντες φορείς που συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την εν λόγω προσπάθειά».

Και συνεχίζουν, «Καταγγέλλουμε  το Υπουργείο Υγείας και την 5η Υ.ΠΕ. (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) για τη στάση αναβλητικότητας και αμέλειας που τηρούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και το Δήμο Τρικκαίων για την απροθυμία εύρεσης και παραχώρησης κατάλληλων υποδομών (εφόσον οι αρχικά προτεινόμενοι χώροι απορρίφθηκαν) και την απραξία ως προς τη διεκδίκηση κονδυλίων για τη διαμόρφωση των δομών.

Σε  αντίθεση με την πλειοψηφία των πόλεων που εντάσσονται στην 5η Υ.ΠΕ. (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας), όπου οι ΤΟ.Μ.Υ.  εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού, στην πόλη των Τρικάλων είναι αμφίβολη τόσο η ύπαρξη κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και η διαμόρφωση και έναρξη λειτουργίας τους. Μετά από συναντήσεις μελών της διεπιστημονικής ομάδας με τη δημοτική αρχή, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου (όπου προέβη στην εύρεση ιδιωτικών κτιρίων, των οποίων οι υπογραφείσεις συμφωνίες ανακαλέστηκαν από τους ιδιοκτήτες – ενώ είχαν ήδη αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ- εξαιτίας των αυστηρών όρων που περιείχαν στη σύνταξή τους)  και με το βουλευτή Τρικάλων κ. Σάκη Παπαδόπουλο (ο οποίος τάχθηκε υπέρ της προσπάθειάς μας), η ανάγκη διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας έγινε ιδιαίτερα επιτακτική.

Παρ’ότι οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων για την στελέχωση των ΤΟ.Μ.Υ. της 5ης Υ.ΠΕ.  έχουν δημοσιευτεί από τις 08/12/2017, οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν να προτείνουν ουσιαστική λύση στα τεκταινόμενα, προσπαθώντας παράλληλα να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο μέσω ασαφειών και φρούδων υποσχέσεων.

Η  αναγκαιότητα λειτουργίας των δομών στο νομό μας  με έμφαση στις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, στην ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και στις υπηρεσίες που εμπεριέχονται στο φάσμα της δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμοί, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά., είναι εύλογα αντιληπτή.

Η καθυστέρηση λειτουργίας τους συντελεί αρνητικά στη διασφάλιση της προσβασιμότητας και συνέχειας της φροντίδας, καθώς και στην παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής, ολιστικής και ποιοτικής ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας.

Σταχυολογώντας,  ζητούμε την άμεση επίλυση  του εν λόγω προβλήματος και παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και μεριμνήσετε κατάλληλα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop