Κυριακή 09.05.2021 | Εορτάζουν: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

Αυγενάκης: “Πολυεπίπεδο θέμα η SL2”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ11.12.2020 | 12:18 πμ

Γράφει ο/η

Athletic News

Γράφει ο/η Athletic News

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» του crete2day.com, μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με επίκεντρο τα προβλήματα του αθλητισμού εν μέσω lock down.

Για το ενδεχόμενο επανεξέτασης έναρξης της Superleague 2 πριν τις 7 Ιανουαρίου o Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε:

«Το θέμα της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας το κάναμε ξανά μετά το πρώτο lockdown. Τώρα το πλάνο μας είναι πιο εύκολο. Το ξέρουμε καλά, και είμαστε έτοιμοι να το εφαρόσουμε άμεσα. Τα στάδια είναι δύο. Δεν σημαίνει ότι εφόσον στις 7 Ιανουαρίου υπάρξει άρση, οι ποδοσφαιριστές θα βάλουν τα σορτσάκια και θα μπουν στο γήπεδο. Χρειάζεται και μια πρώτη περίοδος προετοιμασίας. Όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά για όλους τους αθλητές. Για όλα τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Στόχος μας είναι να παρακολουθούμε βήμα – βήμα τα σημεία που θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε σταδιακά την επανεκκίνηση των προπονήσεων για να επανέλθει το σώμα των αθλητών σε μια αγωνιστική κατάσταση. Είναι πολυεπίπεδο θέμα. Το ξέρουμε γιατί το εφαρμόσαμε την προηγούμενη περίοδο. Σεβόμαστε τις υποδείξεις των λοιμοξιωλόγων και είμαι βέβαιος ότι και οι αθλητές στο βάθος του μυαλού τους το καταλαβαίνουν. Καθημερινά έχουμε νεκρούς, και συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι.

Θέλει πολύ προσοχή και σεβασμό η «αναμέτρηση» απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό. Είναι θέμα μηνών. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε ως χώρα. Με ομοψυχία, ενότητα, και κοινό στόχο για να αποτελέσει παρελθόν ο κορονοϊός το συντομότερο δυνατό. Οι ημερομηνίες δεν είναι de facto. Είναι ενδεικτικές βάσει της εξάπλωσης του ιού. Και πάντα με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα σεβαστούν τις δυσκολίες και κυρίως ότι θα λάβουμε όλοι μας τα μέτρα μας. Είναι μεγάλη υπόθεση η ατομική ευθύνη πέρα από τα συνολικά μέτρα της Πολιτείας. Αν αυτό συμβεί είμαι βέβαιος ότι η ημερομηνία επανεκκίνησης μπορεί να γίνει συντομότερα. Έχει κυρίαρχο ρόλο το θέμα της ατομικής ευθύνης»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop