Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Αναμένεται η εξέταση των ειδικών μαθημάτων

Αυλαία για τις πανελλήνιες εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ19.06.2018 | 6:14 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού έπεσε το αργά το πρωί της Τρίτης η αυλαία των πανελλήνιων εξετάσεων. Μετά από μια πολυήμερη διαδικασία που ξεκίνησε από τις 8 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε ο βασικός εξεταστικός κύκλος ενώ πλέον αναμένεται η έναρξη της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή με την εξέταση του μαθήματος των Αγγλικών. Οι Τρικαλινοί υποψήφιοι αναμένεται να προσέλθουν και να εξεταστούν στο 4ο Λύκειο της πόλης, ενώ για τα υπόλοιπα μαθήματα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Αναφορικά για το μάθημα της Βιολογίας σε τοπικό επίπεδο δήλωσαν συμμετοχή 317 υποψήφιοι από τους οποίους προσήλθαν να διαγωνιστούν 272 απόφοιτοι – τελειόφοιτοι των γενικών λυκείων με την αποχή να αγγίζει το 14,20%.

Στα εξεταστικά κέντρα του νομού δεν σημειώθηκαν προβλήματα με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα η ανακούφιση των υποψηφίων υπήρξε έκδηλη, αφενός από την ολοκλήρωση της εξεταστικής δοκιμασίας, αφετέρου από τη θεματολογία που χαρακτηρίστηκε βατή και σχετικά εύκολη.

Τα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας χαρακτηρίστηκαν βατά, κάλυπταν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης και ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με τα περσινά.

Τα θέματα στη Βιολογία Προσανατολισμού ήταν μεγάλης έκτασης, απαιτητικά, πρωτότυπα και μεγαλύτερης δυσκολίας σε σχέση με τα περσινά. Απευθύνονται σε υποψηφίους οι οποίοι έχουν κατανοήσει πλήρως τα ζητήματα της εξεταστέας ύλης και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά.

Πλέον οι εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. που θα διαγωνιστούν έως και το Σάββατο σε μαθήματα ειδικότητας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop