Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ08.01.2024 | 4:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης η διακήρυξη για το έργο «Ανάπτυξη νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων» γνωστού ως υπέρ υπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην εκπνοή του 2023.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός, απαιτεί σημαντικές επενδύσεις σε υπολογιστική ισχύ και data centers, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν τα σύγχρονα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην καινοτομία, στο επιχειρείν, στην ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών και αξιόπιστων υπηρεσιών για τους πολίτες. Άλλωστε, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και αποτελεί εκφρασμένη πολιτική βούληση και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιούμε με συνέπεια τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα, ώστε ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ να βάλει την Ελλάδα, εντός του 2024 στο χάρτη με τις χώρες που διαθέτουν τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά συστήματα στον κόσμο. Είναι μιας στρατηγικής σημασίας επένδυση για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας σε ένα πιο ψηφιακό αύριο, όπου θα βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρωτοπόρους των εξελίξεων».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης