Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων

«Μπάχαλο με τις τιμές των φαρμάκων»

ΤΟΠΙΚΑ12.02.2024 | 5:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες δημοσιοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, σχετικά με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και τίτλο «Μπάχαλο με τις τιμές των φαρμάκων».

Στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Χαρίσης τονίζονται προβλήματα που δημιουργήθηκαν, αλλά και η ανεπάρκεια του συστήματος.

Συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή αναφέρεται:

«Αγαπητοί Συμπολίτες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. Πολλά από τα φάρμακα μειώθηκαν περίπου 7% στη Λιανική τους τιμή, ενώ υπήρχε μία μεσοσταθμική μείωση 2-3% επί του συνόλου. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο σημεία

α) Πολλοί ασθενείς πλήρωσαν εσφαλμένα λιγότερα χρήματα σε συνταγές που αφορούν κυρίως τα σκευάσαματα xarelto, ozempic, trulicity, για τα οποία οι τιμές επανήλθαν μετά από μία ώρα, τη δε διαφορά του λάθους καλείται να βρει τρόπο το φαρμακείο να την καλύψει.

β) Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ασθενείς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, διότι από σήμερα, ακόμα και αν ο ασθενής επιλέξει γενόσημο φάρμακο, θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο “πέναλτυ” στη συμμετοχή του. Ενδεικτικά ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα για τη χοληστερίνη μπορεί να πληρώσουν έως και τρεις φορές πάνω τη συμμετοχή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φάρμακα, πιέσεως, ψυχιατρικών, ενώ αναμένεται η ίδια τακτική να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίνονται περικοπές στον τομέα της υγείας, με τον ασφαλισμένο να επωμίζεται την ανεπάρκεια του συστήματος».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης