Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μπαίνει τάξη στην Καλαμπάκα

ΤΟΠΙΚΑ01.10.2019 | 5:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τάξη στην αταξία που επικρατεί σε κεντρικά σημεία της Καλαμπάκας με την άναρχη στάθμευση αυτοκινήτων που προκαλούν εμπόδια σε διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς προσπαθεί να βάλει ο Δήμος Καλαμπάκας.

Η αρχή έγινε προ ημερών με εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου δέχονται μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, πολλοί οδηγοί εκ των οποίων καταφεύγουν σε παράνομη στάθμευση έστω και ολιγόλεπτη, προκαλώντας εμπόδια στην κίνηση των υπολοίπων.

Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως σε σήμανση του Κ.Ο.Κ Ρ-40, που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, και σε σήμανση του Κ.Ο.Κ Ρ-39, που απαγορεύει τη στάθμευση.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και συνεχίζονται να διεξάγονται πρωινές ώρες, ενώ πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να ενταθούν και τις απογευματινές ώρες, όπως επίσης και τα Σάββατα, ημέρα που παρατηρείται αυξημένη κίνηση, και καταγράφονται πολλές παραβάσεις.

Ορίστηκε η επιτροπή

Εντωμεταξύ ο Δήμος δεν στέκεται μονάχα στο θέμα του κυκλοφοριακού. Έρχεται να καταπιαστεί και με ένα άλλο σοβαρό θέμα, αυτό της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Χθες έγινε ο ορισμός της Επιτροπής οριοθέτησης και παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όρισε τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Μετεώρων ως μέλη της Επιτροπής οριοθέτησης και παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα Υ.Ε. με πρόεδρο Επιτροπής τον αντιδήμαρχο κ. Τσίκαρη Βασίλειο και Γραμματέα τη δημοτική υπάλληλο κ. Κορδέλα Ευαγγελία. Φορτούνη Σωτήριο με αναπληρωτή την Σαλκιτζόγλου Αθηνά, Κάλφα Ευστάθιο με αναπληρωτή τον Παπαϊωάννου Αποστόλη, Ρίζο Παναγιώτη με αναπληρωτή τον Παπαλέξη Φώτη.

Η παραπάνω απόφαση θα έχει ισχύ όλη την τρέχουσα Δημοτική Περίοδο και συγκεκριμένα μέχρι 31/12/2023.

Με την παρούσα οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στην συγκεκριμένη επιτροπή είναι:

Ο έλεγχος κατοχής της άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων την οποία είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν από το Δήμο Μετεώρων οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Υ.Ε. το πρώτο τρίμηνο κάθε νέου έτους.

Ο έλεγχος των τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα Υ.Ε. και για αυθαίρετες κατασκευές.

Θα προβαίνουν σε έλεχγο τετραγωνικών μέτρων σε περίπτωση αίτησης άδειας λειτουργίας νέου καταστήματος.

Σε περίπτωση μη κατοχής άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και μη πληρωμής ή μη διακανονισμού των οφειλών τους η επιτροπή θα ενημερώνει την επιτροπή φορολογικών διαφορών ώστε ο ιδιοκτήτης να υποστεί τις νόμιμες συνέπειες.

Ο έλεγχος από την Επιτροπή θα είναι τακτικός τρεις (3) φορές τον χρόνο. Από 5 έως 25 Οκτωβρίου, από 10 έως 20 Ιουνίου και από 1 έως 20 Απριλίου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης