Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες της Μεγάρχης

ΤΟΠΙΚΑ13.06.2018 | 6:16 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

 

Χαλάζι έπληξε  το μεσημέρι την Μεγάρχη προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής. Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και η διάρκειά του ήταν σύντομη. Μπορεί η χαλαζόπτωση να ήταν σχετικά αραιή ωστόσο, οι ίδιοι οι παραγωγοί κάνουν λόγω για σημαντικές ζημιές λόγω της έντασης του φαινομένου αλλά και του μεγέθους του χαλαζιού που ήταν λίγο μικρότερο από κορόμηλο.

Όπως μας ανέφεραν παραγωγοί της περιοχής, οι σημαντικότερες ζημιές εντοπίζονται στις καλλιέργειες με πεπόνια και καρπούζια που είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Δεδομένου ότι οι παραγωγοί μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν τη συλλογή της φετινής σοδειάς οι ζημιές που υπέστησαν είναι μεγάλες. Οι ζημιές από τη χαλασόπτωση σε συνδυασμό με το υψηλό καλλιεργητικό κόστος των συγκεκριμένων καλλιεργητών, δημιουργούν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τους καλλιεργητές οι οποίοι ζητούν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης