Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Χαμός στο Νοσοκομείο για εργαστηριακές εξετάσεις

ΤΟΠΙΚΑ14.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι εργαστηριακοί γιατροί και στα Τρίκαλα και συνεχίζονται καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε, άρχισαν να δημιουργούν τα πρώτα προβλήματα. Οι ασθενείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια εξέταση σε μικροβιολογικό εργαστήριο πλέον απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων καθώς τα εργαστήρια παραμένουν κλειστά τόσο στα Τρίκαλα, όσο και σε ολόκληρο το νομό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, όπου τα εργαστήρια βρίσκονται κλειστά από την περασμένη Τετάρτη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Κώστας Γρηγορίου, μιλώντας στην Λέσχη 97,6. Όπως ανέφερε ο διοικητής, λόγω της απεργίας των μικροβιολογικών εργαστηρίων, από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούνται μεγάλες ουρές και ένταση.

«Συμμετέχοντας στην απεργία τα ιδιωτικά μικροβιολογικά ιατρεία, έκαναν όλους τους ασθενείς να προσέρχονται πλέον στο ΓΝΤ, κάτι που δημιούργησε ειδικά την Δευτέρα το πρωί… πανζουρλισμό στο εργαστήριο του νοσοκομείου.

Το εργαστήριο του νοσοκομείου έχει ως προτεραιότητα τις εξετάσεις για τους νοσηλευόμενους και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, και για άλλους εξωτερικούς ασθενείς έχει δυνατότητα το πολύ 50 ασθενείς να εξυπηρετήσει ανά ημέρα, όχι 200 που είχαμε σήμερα. Και φυσικά αυτό έχει αποτέλεσμα να υπάρχει και ένταση, καθώς έχουν κάποιοι την απαίτηση να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Επίσης στις παθολογικές κλινικές έχει μια αυξημένη κίνηση αυτή την περίοδο, από εγκεφαλικά έως τραυματισμούς, είναι 87 άτομα τώρα που νοσηλεύονται.», σημείωσε ο Κώστας Γρηγορίου.

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών συνεχίζεται έως την ερχόμενη Παρασκευή. Την ίδια ημέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστεί η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Με την κινητοποίησή τους οι εργαστηριακοί γιατροί διεκδικούν το εκ των προτέρων γνωστό κι ανακοινώσιμο ανώτατο όριο του Clawback έως 5%, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και αναγνώριση συνυπευθυνότητας του ΕΟΠΥΥ, Υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ για την έλλειψη και μη εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης