Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Χάθηκε η ευκαιρία για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στη Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ27.06.2018 | 9:08 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Εκτός εαυτού βγήκε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, μετά την καταψήφιση της συζήτησης θέματος της πρόσληψης προσωπικού, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του Ν.4483/2017.

Συγκεκριμένα και όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 6 Ιουνίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο Φαρκαδόνας έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ανέφερε ότι με τον προαναφερόμενο νόμο δίνεται η δυνατότητα σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα να απορροφήσουν προσωπικό από προσληφθέντες, κατά το διάστημα 1-1-2008 έως 31-12-2010, βάσει των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες διοριστέων, προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους, για την κάλυψη κενών θέσεων των φορέων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Μετά την επεξεργασία από τον ΑΣΕΠ, προέκυψε ότι 223 υποψήφιοι διαφόρων ειδικοτήτων συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

Μετά από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και σε συνεργασία με τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων του Δήμου, ο Δήμος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόταση πρόσληψης 11 υπάλληλων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων από το προσωπικό που δεν συμπεριλήφθηκε στους πίνακες των διοριστέων και αποτελούσαν επιλαχόντες.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση με την μορφή του κατ’ επείγοντος μιας και το Σώμα δεν είχε συνεδριάσει μετά τις 6 Ιουνίου που κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο και υπήρξε καθυστέρηση ως προς την λήψη της απαραίτητης απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο. Το χρονικό περιθώριο που είχε μπροστά του ο Δήμος ήταν μέχρι την Παρασκευή, κάτι που απαιτούσε άμεση απόφαση.

Ο κατ’ επείγον χαρακτήρας ήταν και ο λόγος που προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όσο και μελών της συμπολίτευσης, που ψήφισαν κατά της συζήτησης του θέματος.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις του δημάρχου. «Εκπλήσσομαι γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να προσλάβουμε προσωπικό και εμείς αρνούμαστε. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις και εμείς αδιαφορούμε. Φτάσαμε σε σημείο να απουσιάζει ένας υπάλληλος και ο Δήμος να μην μπορεί να λειτουργήσει. Πραγματικά λυπάμαι», τόνισε ο δήμαρχος.

Τα λόγια του δημάρχου προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, από την μείζονα αντιπολίτευση.

«Γιατί μας κατηγορείτε, ας φέρνατε το θέμα σε τακτική συνεδρίαση. Μήπως υποκρύπτεται κάτι…», ανέφερε ο κ. Γεωργολόπουλος, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές και για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Αντιδράσεις προέκυψαν και από τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος διαφώνησε με την μορφή του κατ’ επείγοντος. Λίγο αργότερα ο ίδιος αποχώρησε  από το συμβούλιο  διαμαρτυρόμενος προς  τον δήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ.  για την παραβίαση του κανονισμού  λειτουργίας και του κώδικα δήμων και κοινοτήτων  καταγγέλλοντας την διαδικασία που την έχουν κάνει λάστιχο.

Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε μετά τα «όχι» και τα «λευκά» κατά την ψηφοφορία καθώς μόλις 9 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της συζήτησης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης