Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Χιλιάδες έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ05.06.2024 | 5:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εξόρμηση με πάνω από 40.000 ελέγχους σε νησιά και τουριστικές περιοχές έχει ξεκινήσει η ΑΑΔΕ επιστρατεύοντας όλα τα σύγχρονα «όπλα» και την τεχνητή νοημοσύνη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι έλεγχοι θα συντονίζονται και θα υποστηρίζονται σε πραγματικό χρόνο από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, η οποία  θα λαμβάνει από τους ελεγκτές πληροφορίες με φωτογραφίες και βίντεο από τα σημεία που διενεργούνται οι έλεγχοι.  Σε δύσκολες αποστολές θα επιστρατεύονται drones τα οποία θα «πετούν» πάνω από τους ελεγκτικούς στόχους μεταφέροντας εικόνες στους  φορο-«ράμπο» πριν από την ελεγκτική έφοδο.

Στο επίκεντρο των ελεγκτών θα βρεθούν η έκδοση αποδείξεων για πωλήσεις προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, η διαβίβαση των στοιχείων για τις συναλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. Οι εφοριακοί οι οποίοι θα είναι εφοδιασμένοι με tablet αλλά και φορητά σκάνερ τα οποία «διαβάζουν» τις αποδείξεις επισκεπτόμενοι μια επιχείρηση για φορολογικό έλεγχο θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΑΔΕ.

Μέσω τη εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣlive  η οποία έχει «φορτωθεί» στα tablet, οι ελεγκτές θα διενεργούν εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ, θα τσεκάρουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης και θα εκδίδουν και θα κοινοποιούν στον ελεγχόμενο σημείωμα για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Από φέτος,  η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει «ενδιάμεσο προσδιορισμό φόρου» σε επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες φοροδιαφυγής. Ο φόρος θα προσδιορίζεται με βάση όλα τα στοιχεία που διαθέτει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και θα βεβαιώνεται για να εισπραχθεί πριν καν λήξει ο χρόνος υποβολής της σχετικής δήλωσης (π.χ. δήλωση ΦΠΑ). Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις κυρίως εποχικές οι όποιες ανοίγουν και λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εξαφανίζονται από την αγορά χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

Για τις επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις ή να μην έχουν στείλει στοιχεία των αποδείξεων στην πλατφόρμα myDATA προβλέπεται “λουκέτο” από δύο έως και δέκα ημέρες. Ήδη το πρώτο καλοκαιρινό λουκέτο για 48 ώρες μπήκε στη Βάρκιζα όπου η επιχείρηση για τρεις εβδομάδες, από τις 7 έως τις 29 Μαΐου, δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 1.890 αποδείξεις, συνολικής αξίας 33.500 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 5.400 ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης