Πέμπτη 29.09.2022 | Εορτάζουν: Κυριάκος

Χιλιάδες επισκέπτες στα γιορτινά Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ28.12.2019 | 1:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άκρως εορταστική η ατμόσφαιρα το τριήμερο των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα και ευρύτερα στο νομό, ενώ μέχρι και μετά την Πρωτοχρονιά τα Τρίκαλα αναμένεται να κατακλυστούν από νέο κύμα χιλιάδων επισκεπτών. Στο επίκεντρο της επισκεψιμότητας τα Τρίκαλα, ο «Μύλος των Ξωτικών», αλλά και πολλές περιοχές του νομού.

Από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες ήταν οι Τρικαλινοί και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Μύλο Ματσόπουλου για να ξεναγηθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, αυτό του «Μύλου των Ξωτικών».

Τρικαλινοί αλλά και επισκέπτες που επισκέφτηκαν την πόλη και την περιφέρεια για να περάσουν τις Άγιες ημέρες, άδραξαν την ευκαιρία, κάνοντας μια μικρή στάση στο Μύλο.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα με τα ξωτικά, ξεναγήθηκαν στους χώρους, απολαμβάνοντας την μαγεία των Χριστουγέννων και την εορταστική ατμόσφαιρα.

Την παράσταση, ως ήταν φυσικό έκλεψαν τα μικρά παιδιά, που απόλαυσαν τις δράσεις του Μύλου των Ξωτικών, ψυχαγωγήθηκαν στους χώρους και στα παιχνίδια, ενώ λιχνίστηκαν υπό τους Χριστουγεννιάτικους ήχους και μουσικές.

Η μεγαλύτερη επισκεψημότητα παρατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ανήμερα των Χριστουγέννων ενώ ακολούθησε η επόμενη ημέρα με ανάλογη κίνηση.

Καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και ότι άλλο πρόσφερε τραπέζι και καρέκλες είχαν κατακλυστεί από τους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ και τα αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία αντιμετώπισαν τις δικές τους δυσκολίες, προκειμένου να κινηθούν πιο άνετα και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ωφέλιμη είναι αυτή η επισκεψιμότητα για τα εμπορικά αλλά κυρίως για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Πάντως όλοι στο σύνολο έδειξαν τη δέουσα υπομονή και ψυχραιμία, απολαμβάνοντας την χειμωνιάτικη λιακάδα στις όμορφες περιοχές του νομού μας.

Ανάλογη κίνηση αναμένεται και τις επόμενες ημέρες, πλησιάζοντας στην Πρωτοχρονιά.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης