Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Χιλιάδες επισκέπτες στο νομό Τρικάλων που αναδεικνύεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς

ΤΟΠΙΚΑ09.05.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χαμόγελα στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης από την κίνηση το τετραήμερο των αργιών του Πάσχα και της εκ μεταθέσεως, πρωτομαγιάς.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες αναδεικνύοντας το Νομό Τρικάλων σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για την περίοδο του Πάσχα.

Τη διαφορά έκαναν οι λεγόμενες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων και επαγγελματιών με ενοικιαζόμενα καταλύματα ν. Τρικάλων κυρία Στέλλα Γκιάστα να εξηγεί (ΛΕΣΧΗ 9,76) πως οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να φέρνουν κόσμο στην περιοχή μας. Όπως τόνισε η ίδια, εκδρομείς της τελευταίας στιγμής που σκόπευαν να πάνε σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό για το Πάσχα, λόγω της πρόγνωσης για κακοκαιρία, άλλαξαν τα σχέδιά τους και ήρθαν στην περιοχή μας που έχει ταυτιστεί στις συνειδήσεις των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων, ως χειμερινός προορισμός.

Ως προς τα ξενοδοχεία οι πληρότητες ξεπέρασαν το 90% ενώ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμάνθηκαν λίγο πιο κάτω αφού ακόμη και ανήμερα του Πάσχα υπήρχε διαθεσιμότητα σε δωμάτια.

Ικανοποιημένος από την κίνηση στην πόλη των Τρικάλων δήλωσε στο ίδιο ραδιόφωνο και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς εκτιμώντας ότι η πόλη έχει τη δυνατότητα να δώσει κι άλλα στην υπόθεση που λέγεται ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Γεμάτες ταβέρνες και καφετέριες

Η αυξημένη επισκεψιμότητα έφερε χαμόγελα και στους επαγγελματίες της εστίασης τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και στην Καλαμπάκα όπου το προηγούμενο τετραήμερο επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ανάλογη ικανοποιητική επισκεψιμότητα κατεγράφη και στον ορεινό όγκο όπου παρά τα προβλήματα στην πρόσβαση, υπήρχε αρκετή κίνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Γενικό το… καλό

Η κινητικότητα στο χώρο του τουρισμού δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και την υπόλοιπη χώρα.  Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% κατέγραψαν οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας τις μέρες του Πάσχα.

Για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οιωνοί ενόψει καλοκαιριού δε θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι.

«Ο Μάιος πάει από 60 – 80% η πληρότητα. Θεωρείται καλή για τον Μάιο. Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά», τονίζουν.

Η κίνηση στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και σε εκείνα του Ιονίου, ήταν κατά 20% αυξημένη συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, με τις πληρότητες στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς να ξεπερνούν το 90%.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού αισιοδοξούν πως επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της θερινής περιόδου

«Η φετινή κίνηση, των Ελλήνων ταξιδιωτών, τόσο προς τα νησιά όσο και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών», λένε οι τουριστικοί πράκτορες.

Τα μέρη που είχαν την τιμητική τους

Η Κέρκυρα, η Τήνος, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου «βούλιαξαν» από επισκέπτες, κάτι όμως που συνέβη και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Μονεμβασιά, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο και το Λεωνίδιο.

Αυξημένη η κίνηση και στην Κρήτη, συγκριτικά με το περασμένο Πάσχα.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις σε πτήσεις και καταλύματα, οι επαγγελματίες του τουρισμού αισιοδοξούν πως επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της θερινής περιόδου και η φετινή τουριστική σεζόν μπορεί να είναι καλύτερη από την περσινή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης