Παρασκευή 03.12.2021 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ23.02.2019 | 2:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ασθενής χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων έκανε αισθητή την εμφάνισή της η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η ασθενής χιονόπτωση ξεκίνησε στην πόλη των Τρικάλων από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ενώ η θερμοκρασία έπεσε σημαντικά, αγγίζοντας τους 0 Βαθμούς Κελσίου. Αν και τα φαινόμενα εξασθένισαν λίγες ώρες τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εντονότερα υπήρξαν τα φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου στις ορεινές περιοχές των Δήμων Μετεώρων και Πύλης. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και στις έδρες των Δήμων, σε Πύλη και Καλαμπάκα, ενώ στις ορεινές περιοχές το χιόνι σε ορεινές περιοχές άγγιξε τους 20 περίπου πόντους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσαν σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό και δη Περιφερειακή Ενότητα και Δήμους. Μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων Μετεώρων και Πύλης καθώς επίσης και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, προχωρούσαν στον εκχιονισμό εσωτερικού και εθνικού δικτύου προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά. Ωστόσο σε ορισμένα σημεία του ορεινού δικτύου απαιτούνταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, κάνοντας ασφαλής την μετακίνηση.

Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα ενώ μηχανήματα και υπάλληλοι βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα χρησιμοποιώντας αλατιέρες και λεπίδες για την απομάκρυνση του ενδεχομένου πάγου.

«Παρακολουθούμε τα φαινόμενα και πράττουμε αναλόγως. Προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στην κακοκαιρία και να απομακρύνουμε κάθε είδους προβλημάτων. Μέχρι και την Δευτέρα μηχανήματα και υπάλληλοι θα βρίσκονται επί ποδός επιχειρώντας όπου και όταν απαιτηθεί.», σημείωσε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή στη Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αναπτύχτηκε σύσκεψη για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης