Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Εκ νέου συζήτηση την Παρασκευή με τον Υπ. Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στην Αθήνα για την Εθνική στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ07.02.2019 | 6:35 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τέσσερις βουλευτές, ένας δήμαρχος και το αίτημα ενός ολόκληρου δήμου, δεν στάθηκαν αρκετά για να πείσουν τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να μην κλείσει το υποκατάστημά της στην Πύλη. Χωρίς θετική έκβαση λοιπόν, η συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του νομού Τρικάλων, του δημάρχου κ. Κ. Μαράβα και της επιτροπής του Δημ. Συμβουλίου Πύλης με τη διοίκηση της Ε.Τ.Ε. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Παρά τα επιχειρήματα που τέθηκαν προς την τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ο δήμος Πύλης συνεργάζεται με τον τραπεζικό οργανισμό εδώ και 50 χρόνια, η απάντηση από πλευράς του διευθυντή απέναντι στο αίτημα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μείνει ανοιχτό το υποκατάστημα από την εκτελεστική επιτροπή της Εθνικής Τράπεζας, ήταν αρνητικό σε πρώτη φάση. Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ ο δήμαρχος Κ. Μαράβας, μη κρύβοντας την απογοήτευσή του, «Δυστυχώς, οι τράπεζες πλέον έχουν πάψει να λειτουργούν με οποιοδήποτε κοινωνικό όρο. Αναλογιστείτε ότι κλείσανε καταστήματα μέχρι και σε νησιά! Θα το παλέψουμε βέβαια μέχρι τέλους. Το θέμα πλέον είναι πολιτικό».

Συνάντηση με Φλαμπουράρη

Έτσι, η προσπάθεια συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο. Οι Βουλευτές ανέλαβαν πρωτοβουλία να γίνει επαφή με τον Υπουργό Επικρατείας της Κυβερνήσεως κ. Φλαμπουράρη Αλέκο, την Παρασκευή στις 17:00 μ.μ., ώστε να υπάρξει παρέμβαση για ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ;

Όπως επισημάνθηκε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΕΥΝΑΣ, δεν είναι πρώτη φορά που απαξιώνονται οι ιδιαιτερότητες μιας τοπικής κοινωνίας. Βέβαια, όλα έχουν μια εξήγηση. Από τη μία η συνεχής στήριξη του τραπεζικού συστήματος εις βάρος πολλές φορές των πολιτών, από την άλλη η απαξίωση δήμων από πλευράς της ίδιας της πολιτείας, με κλείσιμο δομών, δημοσίων υπηρεσιών (π.χ. Εφορία, Σχολεία κτλ), στέλνουν το μήνυμα της μίνιμουμ κάλυψης των αναγκών για λόγους οικονομίας πόρων. Από αυτή τη σκοπιά λοιπόν, όλοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης