Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Χωρίς εμποροπανήγυρη και πανηγύρια στον Δ. Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ08.07.2020 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης και την μη παραχώρηση από τον Δήμο Πύλης δημοτικών χώρων για την διενέργεια εκδηλώσεων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, μετά και την ομόφωνη σχετική απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον κορονοϊό.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, κάτι που όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Πρόκειται για μία απόφαση που θεωρούνταν αναμενόμενη λόγω των εξελίξεων με την πανδημία, αλλά πλέον μπαίνει και επίσημα τέλος όχι μόνο στην εμποροπανήγυρη, αλλά και στα πανηγύρια που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι στα χωριά του Δήμου.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πύλης τονίζεται πως «Ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Μαράβας Κωνσταντίνος έχοντας υπόψη: Α) Την ομόφωνη γνωμοδότηση – απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συστήθηκε και λειτουργεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του κορονοϊού και αποτελείται από: του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, του κ. Χήρα Π. Θεοδώρου – επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, του κ. Τσιούτσια Χρυσοβαλάντη – επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, του  Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλου Μιχαήλ, της Προέδρου του ΟΚΠΑΔ κ. Πανάγου Μαρίνας, της Αντιπροέδρου του ΟΚΠΑΔ κ. Καλιώρα Χαράς- Ιατρός, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τζάνη Βησσαρίωνα και του Αντιδημάρχου Υγείας κ. Ζούρτου Κωνσταντίνου.

Β) Τα σημερινά πραγματικά δεδομένα που αφορούν την εξάπλωση – μετάδοση του COVID-19

Γ) Το γεγονός ότι για μας η δημόσια υγεία και το κοινό όφελος ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα,

Δ) Η λογική και το αίσθημα ευθύνης του Δήμου αντιλαμβάνεται την οικονομική ζημία που προκαλείται σε ομάδες πληθυσμού, όμως η ΥΓΕΙΑ δεν αντικαθίσταται και δεν ζυγιάζεται.

Αποφασίζει 1ον: Την μη παραχώρηση από την μεριά του Δήμου Πύλης Δημοτικών χώρων  (Γήπεδα – πλατείες – Σχολεία) για την διενέργεια εκδηλώσεων σε Πολιτιστικούς – Αθλητικούς Συλλόγους και ιδιώτες. 2ον: Την ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται στην έδρα του Δήμου, στην Πύλη.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ