Παρασκευή 28.01.2022 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Χωρίς ενδοκρινολόγο οι δομές δημόσιας Υγείας στο νομό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ03.09.2019 | 2:27 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η ειδικότητα του Ενδοκρινολόγου στην εποχή μας, χαρακτηρίζεται ως βασική και αναγκαία μιας και μπορεί να αντιμετωπίσει πλήθος ασθενειών. Δεν έχει γίνει όμως κανένα απολύτως βήμα για την πλήρη, κάλυψη των δημόσιων δομών υγείας με την εν λόγω ειδικότητα στο νομό Τρικάλων. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά σωτήριο αφού  θα βοηθούσε σημαντικά στη βελτίωση της υγείας χιλιάδων ασθενών που αναγκάζονται, είτε να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς είτε σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σε ότι αφορά την πρώτη εναλλακτική που έχουν οι ασθενείς, το κόστος επίσκεψης πολλές φορές είναι και ο λόγος που αποφεύγουν την επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο, ενώ στη δεύτερη ο χρόνος αναμονής για τη ρύθμιση ραντεβού σε πρωινά ιατρεία.

Οι ελλείψεις γιατρών ενδοκρινολόγων σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να λυθεί. Αυτό γιατί πρόκειται για μια ειδικότητα που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ασθενειών, όπως παθήσεις θυρεοειδούς, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κοκ

Όλα αυτά είναι και τα θέματα τα οποία θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να λύνουν οι πολιτικοί ιθύνοντες για το Νοσοκομείο Τρικάλων, και άλλα αντίστοιχα εξίσου σημαντικά, και όχι να αναλώνεται το πολιτικό σύστημα εντός και εκτός νομού, με την ανάθεση της θέσης του διοικητή. Χρόνια τώρα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες που στοιχίζουν στους ασθενείς μιας και αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιώτες, και δυστυχώς, φαίνεται ότι παραμένει δύσκολο να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020