Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Χωρίς ενιαία θέση οι τρεις βουλευτές

ΤΟΠΙΚΑ03.10.2018 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκτός από αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς, όσον αφορά τα Τμήματα που έρχονται στα Τρίκαλα, φέρνει και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μεταξύ των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν να κινούνται σε διαφορετική λογική.

Σε δήλωσή του στη συχνότητα της «Λέσχης» ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος είχε τονίσει πως «είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς τους κυβερνητικούς βουλευτές, και οι εξετάσεις που δίνουμε θα πρέπει να οδηγήσουν σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε ακόμα στον σχεδιασμό του Υπουργείου, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και θα πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη πως «με τη μέθοδο της πειθούς θα πρέπει να πετύχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα στον τελικό σχεδιασμό», υπογραμμίζοντας πως θα «κριθούμε από το τελικό αποτέλεσμα».

Για το σχέδιο μίλησε στον ίδιο σταθμό και ο κ. Σιμορέλης που πρότεινε «να μην βιαστούμε, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας». Μάλιστα, ο κ. Σιμορέλης πήγε ένα βήμα πιο πέρα τονίζοντας πως αν δεν αλλάξει κάτι, ο ίδιος δεν θα μπορέσει να το στηρίξει. «Κι εγώ δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο, και στη σύσκεψη που είχαμε με τον Υπουργό δήλωσα πως αν μείνει ως έχει εγώ προσωπικά δεν θα μπορέσω να το στηρίξω, θα είμαι αρνητικός στην ψήφιση του. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο», τόνισε.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τους δύο η κ. Δριτσέλη, η οποία απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα για τα όσα είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Λάρισας, και στο οποίο τονίζει πως «ως προς την θέση των Τρικάλων στη νέα αυτή αρχιτεκτονική, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους φορείς που αντιπολιτεύονται την συγκεκριμένη πρόταση να μην το πράττουν στα πλαίσια μικροπολιτικών υπολογισμών, αλλά να συγκρίνουν την προοπτική που δίνει αυτό το σχέδιο για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη της πόλης, η οποία για πρώτη φορά αποκτά ένα συγκροτημένο ακαδημαϊκό πόλο με μία ισχυρή Σχολή και δύο ποιοτικά πανεπιστημιακά Τμήματα, με την ζοφερή εκείνη κατάσταση που είχε προκύψει μετά από το καταστροφικό σχέδιο “Αθηνά”. Σημείωσε, δε, ότι στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος πολίτης, ακούγοντας ορισμένους πολιτικούς παράγοντες, γιατί μία αντίστοιχη μεταρρύθμιση δεν είχε προχωρήσει τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα η πόλη των Τρικάλων να αφεθεί εκτός ακαδημαϊκού χάρτη».

Με την τοποθέτηση πάντως της κ. Δριτσέλη, προκύπτουν ερωτήματα από την τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Διότι, όταν η κ. Δριτσέλη μιλά για ένα σχέδιο που δίνει προοπτική στην ακαδημαϊκή ανάπτυξη της πόλης, ο κ. Σιμορέλης δηλώνει πως δεν είναι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο και πως αν μείνει έτσι δεν θα μπορέσει να το στηρίξει. Και ο κ. Παπαδόπουλος όμως, τόνισε πως πρέπει να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός αν, οι άλλοι δύο βουλευτές κάνουν «μικροκομματικούς υπολογισμούς», όπως και οι υπόλοιποι που αντιπολιτεύονται αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με την κ. Δριτσέλη. Είναι προφανές πως δεν αναφέρεται σε αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως… εκ των όσων είπαν δεν μπορούν να ενταχθούν στην συγκεκριμένη… κατηγορία.

Πάντως, αυτές οι διαφορετικές απόψεις, μεταξύ της τριπλέτας των κυβερνητικών βουλευτών στα Τρίκαλα, αντιλαμβάνεται κανείς πως κάνει ακόμη πιο δύσκολη την όποια πιθανότητα να αλλάξει κάτι για την πόλη όσον αφορά την κατανομή Σχολών και Τμημάτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης