Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Χόρτασε πρώτα, μετά ηθικοί κανόνες (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.07.2018 | 4:17 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

O Μπέρτολτ Μπρεχτ αναρωτήθηκε κάποτε το εξής: «Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;».  Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη δεν χώρεσε  στις όχθες του Κινήματος Αλλαγής το οποίο, όπως ο ίδιος εκτίμησε, το περιόριζαν. Το ζήτημα όμως, είναι από τι; Ο ίδιος ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ.

Σιγά το νέο… Ο κ. Θεοδωράκης είναι αρκετά έξυπνος οπότε από την αρχή ήξερε που έμπλεκε. Και βέβαια, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει ΠΑΣΟΚ αφού αυτή είναι η μαγιά του. Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία δεν έχουν παρά να εξετάσουν την ανθρωπογεωγραφία στις εκδηλώσεις του, ακόμη και την τελευταία εδώ στο Φρούριο στα Τρίκαλα. Πασόκοι και μάλιστα παλιάς κοπής και δυο – τρεις  άλλοι σκόρπιοι που οι περισσότεροι απ’ αυτούς, κάποτε ήταν ΠΑΣΟΚ.

Κι αν δεν είναι καλοί στην ανθρωπογεωγραφία ας κοιτάξουν τις δημοσκοπήσεις. Τουλάχιστον εκείνες που γίνονταν πριν την ενοποίηση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Το ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε σταθερά πάνω από 5% και το Ποτάμι κοντά στο 1%. Κι αν ούτε αυτό δεν είναι αρκετό  για να πεισθούν ας ανατρέξουν στα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου. Η Φώφη Γεννηματά που πήρε μάλλον εύκολα την πρωτιά, δεν είναι απλώς ΠΑΣΟΚ από κούνια αλλά φέρει και όνομα βαρύ σαν ιστορία για το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο εσωκομματικός του αντίπαλος Νίκος Ανδρουλάκης είναι Πασόκος μέχρι το κόκαλο.

Επειδή, σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να μάθουμε κάποτε να είμαστε ειλικρινείς, ας το ομολογήσουν ευθέως. Δεν είναι οι όχθες που περιόριζαν το Ποτάμι, είναι οι φιλοδοξίες του κ. Θεοδωράκη τόσο ορμητικές που δεν χωρούν σ’ αυτές, σε ρόλο δευτεροτρίτου. Και για να μην το κουράζουμε περισσότερο, η στάση του δε διαφέρει και από «χόρτασε πρώτα, μετά ηθικοί κανόνες» που ξανά είπε ο Μπρέχτ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης