Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Χρ. Μιχαλάκης: Θέλουμε ένα τόπο πρωταγωνιστή σε όλα τα επίπεδα

ΤΟΠΙΚΑ16.04.2021 | 4:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η σχέση του Χρήστου Μιχαλάκη με τους Τρικαλινούς είναι ιδιαίτερη. Και ασφαλώς δεν χρειάζεται να σταθεί κάποιος στο ρεκόρ σταυρών που συγκέντρωσε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές για να το αντιληφθεί αυτό. Είναι αυτή η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, που έχει κάνει αυτή τη σχέση τόσο ιδιαίτερη και ασφαλώς ισχυρή μέσα στο χρόνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων μας μιλά σήμερα για την επόμενη μέρα του Νομού μετά την πανδημία, τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας, που στόχο έχει να κάνει τα Τρίκαλα πρωταγωνιστή των εξελίξεων, αλλά και το δυναμικό σχέδιο ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, μιλά για έργο – κατάθεση ψυχής στην Περιφερειακή Ενότητα, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί την πρώτη του προτεραιότητα.

Ερ.: Σε μία εποχή όπου η πανδημία έχει κυριαρχήσει στην επικαιρότητα και προφανώς στις προτεραιότητες της Π.Ε. Τρικάλων, που βρισκόμαστε όσον αφορά την επόμενη μέρα;

Απ.: Από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στάθηκαν αρωγοί στις μονάδες και τους φορείς υγείας που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπισή της. Με έγκαιρες παρεμβάσεις, με προμήθεια υλικών, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα τους με όποιο τρόπο είναι δυνατόν, στηρίζοντας την τιτάνια προσπάθειά τους.

Ασφαλώς, όπως είναι λογικό, η υγειονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα σε πολλούς τομείς, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε τον προγραμματισμό μας για την επόμενη μέρα του τόπου μας. Με ένα δυναμικό σχέδιο που εξελίσσεται προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της περιοχής μας, αλλά και των εκάστοτε συνθηκών, προχωράμε έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού. Έργα που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα της περιοχή μας, αλλά ταυτόχρονα να αναβαθμίσουν και το επίπεδο ζωής των πολιτών.

 

Ερ.: Πόσο δύσκολη είναι η εξίσωση της διαχείρισης της καθημερινότητας, κάτι που ασφαλώς έχει άμεση επίπτωση στην διαβίωση των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα να «τρέχεις» σημαντικά έργα για το Νομό; Που δίνεται το μεγαλύτερο βάρος;

Απ.: Δεν τίθεται προτεραιοποίησης. Οι ανάγκες της κοινωνίας επιτάσσουν να τρέχουμε ταυτόχρονα όλα τα ζητήματα, είτε πρόκειται για την καθημερινότητα είτε για μεγάλα έργα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι κάτι εύκολο ή πως όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται άμεσα. Όμως, αν υπάρχει επιμονή και υπομονή, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έργα υποδομών, καθώς αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την επόμενη μέρα. Την ίδια ώρα όμως, είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις σε τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό.

Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζομένους, αγρότες, κτηνοτρόφους. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, ενώ και η Περιφέρεια μέσα από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα προγράμματα δίνει ανάσες.

Κεντρικό μέλημά μας όμως παραμένει, μέσα από τα έργα που γίνονται να αλλάξουμε ταχύτητα. Αυτό είναι το κλειδί για την επόμενη φάση. Στοχεύσαμε, επιδιώξαμε και καταφέραμε να μην αποτελούμε ένα Νομό ουραγό των εξελίξεων, αλλά έναν τόπο που θα έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ο πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα.

 

Ερ.: Το δίδυμο Αγοραστού – Μιχαλάκη, όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Θεσσαλίας. Πως προχωρά στην πάροδο του χρόνου η συνεργασία σας με τον Περιφερειάρχη;

Απ.: Η άψογη συνεργασία που υπάρχει με τον Περιφερειάρχη έχει αποδειχτεί στην πράξη από το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η προσωπική προβολή δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μέσα από το έργο που γίνεται, να αλλάξει επίπεδο η Θεσσαλία, να αλλάξουν επίπεδο τα Τρίκαλα. Και θέλουμε να πιστεύουμε πως μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει.

Θα ήθελα να αναφερθώ παράλληλα και στην άψογη συνεργασία που υπάρχει με τους Δήμους, με την αρωγή των οποίων προχωρούμε σε συνεχείς εντάξεις έργων, σε όλο το εύρος του Νομού. Είναι μία κοινή προσπάθεια, που έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα που αποτυπώνονται από το εύρος των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και προκηρύσσονται συνεχώς.

 

Ερ.: Σε μία εποχή όπου όλα μεταβάλλονται με αστραπιαίες ταχύτητες, ποιο θεωρείται πως είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα;

Απ.: Είναι αλήθεια, πως η πανδημία του κορονοϊού, μας απέδειξε πως όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά όπως σας είπα προχωράμε με ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξης, που έχει την ευχέρεια να μεταβάλλεται και να προσαρμόζεται στις συνθήκες. Προφανώς η προσαρμογή αυτή δεν γίνεται με βήματα προς τα πίσω, αλλά με άλματα προς τα εμπρός, μέσα από αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν σημαντική ώθηση στο Νομό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία των τριών φραγμάτων στην περιοχή των Τρικάλων, όπου σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και το Υπουργείο Υποδομών, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μάλιστα, από τα 5 φράγματα που είναι να γίνουν στη Θεσσαλία, τα τρία είναι στην περιοχή μας, κάτι που δείχνει και το επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρισκόμαστε ως Περιφερειακή Ενότητα.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας δεν μπορεί παρά να είναι η ανάπτυξη, που δεν θα προκύπτει μέσα από γενικόλογες διαπιστώσεις, αλλά από ουσιαστικά έργα, που θα έχουν άμεσο αποτύπωμα στην ζωή των πολιτών. Προφανώς δεν είναι εύκολο, αλλά πιστέψτε με όσο ψηλά και να θέτουμε τον πήχη θα καταφέρνουμε πάντα να περνάμε από πάνω.

 

Ερ.: Μπορεί πολιτικές εξελίξεις να μην φαίνονται στον ορίζοντα, όπως υποστηρίζει και η κυβέρνηση, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν με γρήγορες ταχύτητες όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πώς βλέπετε το πολιτικό σας μέλλον;

Απ.: Είμαι ένας άνθρωπος ενεργός πολιτικά. Αυτή τη στιγμή η πρώτη μου προτεραιότητα, είναι η συνέχιση του σημαντικού έργου που γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Αυτό το έργο, αποτελεί για μένα προσωπικά μία κατάθεση ψυχής, κυρίως προς τον Τρικαλινό πολίτη που όλα αυτά τα χρόνια μου έχει δείξει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Το δικό μου πολιτικό κεφάλαιο είναι αυτή η σχέση και το έργο που γίνεται, με πρώτο μέλημα τον τόπο και τον πολίτη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης