Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Χρ. Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο

ΕΛΛΑΔΑ14.10.2021 | 6:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να αποφευχθεί κάθε περιττή μετακίνηση στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάλλος ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ τόνισε πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο.

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ανέφερε ότι αύριο, Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε: Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική.

Ανέφερε επίσης ότι εντός της ημέρας είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα» και υπενθύμισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί ενιαία συντονιστικά κέντρα, ενώ ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Περιγράφοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η Πυροσβεστική έλαβε μέχρι τώρα 385 κλήσεις από 20 περιοχές, εκ των οποίων 340 κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων και 11 απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και άλλα σημεία.

Όπως είπε, βρίσκονται σε γενική επιφυλακή οι υπηρεσίες της Αττικής. Ως προς περιοχές όπου έχει καταγραφεί συσσώρευση υδάτων, αναφέρθηκε:

Στην Ελευσίνα

Στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Π. Ράλλη και της Χαμοστέρνας

Στην παλιά παραλιακή λεωφόρο

Στα Γλυκά Νερά

Στον Φάρο Ψυχικού

Για την Εύβοια, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι βρίσκονται 50 οχήματα της πυροσβεστικής και στελέχη της ΕΜΑΚ, έτοιμα να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

Ως προς την Κέρκυρα, είπε ότι υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα. Ανέφερε επίσης ότι στο νησί κλήθηκε να μεταβεί ελικόπτερο με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι σύμμαχος το 112 και υπενθύμισε ότι εστάλησαν μηνύματα με οδηγίες στους κατοίκους των παρακάτω περιοχών:

Αττικής

Αργολίδας

Κορινθίας

Χαλκιδικής

Θάσου

Καβάλας

Βοιωτίας

Φθιώτιδας

Εύβοιας.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση, αλλά και την παραμονή σε υπόγειους χώρους στις περιοχές όπου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση. «Δεν διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα, παραμένουμε σε επιφυλακή», τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης