Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Βαγδάτη

ΔΙΕΘΝΗ06.11.2019 | 5:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ χθες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη γέφυρα Σουχάντα της Βαγδάτης, πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες στον αέρα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τα φαινόμενα, δεν υπάρχουν θύματα.

Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τη γέφυρα αυτήν από χθες το απόγευμα, καθώς συνεχίζεται το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το Ιράκ από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη καταδίκασε σήμερα τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους ηγέτες του Ιράκ να ακούσουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα των χιλιάδων Ιρακινών που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης .

«Καταγγέλλουμε τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών, τις απειλές εναντίον της ελευθερίας του λόγου και τον κύκλο της βίας. Οι Ιρακινοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να λάβουν από μόνοι τους αποφάσεις για το μέλλον του έθνους τους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop