Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ21.12.2019 | 2:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με την παρουσία πλήθους φίλων του Θεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Τρικάλων (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων)  το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα μεταφέροντας στους περιθαλπόμενους και σ’ όλους τους παρευρισκόμενους το εορταστικό πνεύμα και την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών.

Στη συνέχεια οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μικρού Κεφαλόβρυσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φωτάδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Θεόδωρου Καλογράνα, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς συνεπαίρνοντας τους παρευρισκόμενους και τους περιθαλπόμενους του Παραρτήματος.

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά από το «Μύλο των ξωτικών», βρέθηκαν δίπλα στους περιθαλπόμενους και τους μοίρασαν γλυκίσματα, ταξιδεύοντάς τους σε έναν κόσμο παραμυθένιο!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ των άλλων,  ο πάτερ Νικόλαος Χατζιάρας εκπροσωπώντας της Ιερά μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο πρώην βουλευτής Σύριζα Νομού Τρικάλων κ. Χρήστος Σιμορέλης, η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων κ. Τέση Αποστολίδου, η εκπρόσωπος του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Αθανασίου Λιούτα, κ. Κάλη Παπαδογιάννη, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων κ. Στέφη Κωστοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων κ. Αφροδίτη Μπονώτη, ο πρώην Διοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Ιωάννης Ρετζιάς, το μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Βάσω Κωστοπούλου,  αντιπροσωπείες τοπικών συλλόγων και λοιποί εκπρόσωποι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στην ανθρωπιστική προσφορά και το ρόλο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Τρικάλων στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Μήνυμα στήριξης στο Θεραπευτήριο απέστειλαν και οι απουσιάζοντες στην Αθήνα Βουλευτές του Νομού Τρικάλων,κ.Κατερίνα Παπακώστα, κ. Αθανάσιος Λιούταςκαι κ. Σάκης Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νος Σκρέκας.

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας (υπεύθυνος Διοίκησης για το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων) κ. Π. Ραχιώτης ο οποίος αφού εξήρε το ρόλο που επιτελεί το Θεραπευτήριο σήμερα και αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους περιθαλπόμενους και σε όλους τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «…Φέτος η Χριστουγεννιάτικη γιορτή συμπίπτει με το τέλος της 3ετούς θητείας της Διοίκησης του Θεραπευτηρίου, η οποία έληξε στα μέσα Οκτωβρίου 2019. Στα χρόνια της θητείας της η απερχόμενη  Διοίκησηείχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, όπως:

α) Την συγκεντρωτική δομή που επιβλήθηκε μετά την συγχώνευση το 2013 του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων με τις άλλες κρατικές Δομές πρόνοιας της Θεσσαλίας.

β) Τις έντονες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, καθότι μόνο το 60% από τις προβλεπόμενες 79 οργανικές θέσεις προσωπικού, για την εξυπηρέτηση 100 περιθαλπομένων επί 24ώρου βάσεως, ήταν καλυμμένες.

γ) Την εσφαλμένη μεταφορά της Πρόνοιας το 2012 από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο υπάγονταν έως τότε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, στο Υπουργείο Εργασίας. Το γεγονός αυτό επέτεινε τα προβλήματα στελέχωσης του Θεραπευτηρίου σε υγειονομικό προσωπικό, καθότι σταμάτησε η έως τότε δυνατότητα εύκολης μετακίνησης νοσηλευτικού προσωπικού από τις υφιστάμενες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, ΙΚΑ κλπ.) του Υπουργείου Υγείας προς το Θεραπευτήριο που πλέον ανήκε σε διαφορετικό Υπουργείο, στο Υπουργείο Εργασίας.

δ) Την αθρόα υποβολή Αιτήσεων και την έντονη ζήτηση για εισαγωγή χρονίως πασχόντων στο Θεραπευτήριό μας, που αυξήθηκε κατακόρυφα από τον Μάρτιο του 2016, όταν κατόπιν νομοθετικών παρεμβάσεων του Υπουργείου Εργασίας τερματίσθηκε η παρακράτηση τμήματος της συντάξεως των περιθαλπομένων από το Θεραπευτήριο, που πλέον αποδίδεται ολόκληρη στους οικείους των.

ε) Την ανισοβαρή εκπροσώπηση του Θεραπευτηρίου Τρικάλων στο Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Θ. , 1 μόλις μέλος στο επταμελές Δ.Σ. του Κέντρου.

στ)Την παλαιότητα του εξοπλισμού του Θεραπευτηρίου που δεν είχε ουσιαστικά ανανεωθεί από την έναρξη της λειτουργίας του στις 7/10/1992.

Στο διάστημα αυτό και παρ’ όλη την μείωση προσωπικού, που είχαμε τα τελευταία χρόνια κυρίως από την συνταξιοδότηση υπαλλήλων του Θεραπευτηρίου, συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό την εισαγωγή περιθαλπομένων στο Ίδρυμα και αυτό χάρις στις γενναίες προσπάθειες του προσωπικού του Ιδρύματος που τους αξίζει πραγματικά Έπαινος. Επίσης προβήκαμε σε αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού του Θεραπευτηρίου, ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του παλαιού Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων του Θεραπευτηρίου με την τοποθέτηση σύγχρονου Μηχανολογικού εξοπλισμού, κλπ……».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης