Πέμπτη 08.12.2022 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Δ. Φαρκαδόνας: Επιχορήγηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΤΟΠΙΚΑ22.08.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στη λίστα των 23 Δήμων και νομικών προσώπων που ενισχύονται οικονομικά προκειμένου να εξυπηρετήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους συγκαταλέγεται ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Σε τοπικό επίπεδο στη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών διακρίνεται μονάχα ο Δήμος Φαρκαδόνας, ενώ σε Θεσσαλικό επίπεδο συναντούμε και το Δήμο Καρδίτσας.

Συνολικά και σε πανελλαδικό επίπεδο οι 23 Δήμοι και νομικά πρόσωπα θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 46.649.143,5 ευρώ. Για την περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας το ποσό που προϋπολογίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στις 225.817,89 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα ποσά που προϋπολογίστηκαν για το Δήμο Φαρκαδόνας, όπως επίσης και για τους υπόλοιπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν με έλεγχο μέσω παραστατικών που θα πρέπει να προσκομίσουν οι Δήμοι, προκειμένου να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών τους προς τρίτους όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, με βάση τους προϋπολογισμούς που έχουν κατατεθεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τους Δήμους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Μάλιστα, καλεί τους ΟΤΑ να ενεργήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες, καθώς τυχόν υπόλοιπα που δεν θα χρησιμοποιούνται έγκαιρα για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης