Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Δ. Φαρκαδόνας: Καμία πρωτοβουλία από τους φορείς

ΤΟΠΙΚΑ03.10.2018 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Από την περασμένη εβδομάδα όπου διέρρευσε η είδηση για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στη Φαρκαδόνα, ο προβληματισμός μεταξύ των πολιτών είναι έντονος. Κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά και όμορων περιοχών, που εξυπηρετούνται από την τράπεζα εκφράζουν την απογοήτευσή τους γύρω από την απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα, ειδικά στους συνταξιούχους που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της απόφασης πέραν του υποκαταστήματος της Φαρκαδόνας συγκαταλέγονται κι άλλα υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα των Σοφάδων, της Πύλης και της Φαρκαδόνας Τρικάλων, του Βελεστίνου Μαγνησίας των Αγίων Αναργύρων Λάρισας και άλλα τρία που δεν κατονομάζονται στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών τους.

Κι αν οι πολίτες ανησυχούν, κι αν εκφράζονται παράπονα μεταξύ των κατοίκων, τοπικοί άρχοντες, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι τοπικοί βουλευτές, τηρούν «σιγή ιχθύος», μη λαμβάνοντας μέχρι στιγμής πρωτοβουλίες και θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την περιοχή μας. Σοβαρό μιας και η περιοχή της Φαρκαδόνας έρχεται εκ νέου αντιμέτωπη με την απομάκρυνση μιας ακόμη Υπηρεσίας, μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την απομάκρυνσης του ΙΚΑ, της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου.

Την ίδια ώρα που οι τοπικοί άρχοντες στην Φαρκαδόνα δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες στη γειτονική Καρδίτσα και στο Δήμο Σοφάδων, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις. Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θανάσης Σκαρλός προγραμμάτιζε συνάντηση στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής, παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών του νομού.

Οι τοπικοί φορείς των Σοφάδων αναμενόταν να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους προκειμένου να ματαιώσουν το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης