Τρίτη 27.07.2021 | Εορτάζουν: Παντελεήμων, Παντελεήμωνας, Παντελής, Παντελεήμονας, Παντελάκης, Παντέλος, Παντελίτσα, Παντελίνα, Παντελεούσα

Δ. Φαρκαδόνας: Υψηλή βαθμολογία πέτυχαν δυο έργα 991.000 ευρώ

ΤΟΠΙΚΑ14.08.2018 | 1:12 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Της θετικής ανταπόκρισης πέτυχαν οι δυο προτάσεις έργων που υπέβαλλε ο Δήμος Φαρκαδόνας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Σύμφωνα με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι δύο προτάσεις πέτυχαν της υψηλής βαθμολογίας.

Ως εκ τούτου, κατατάχθηκαν σε εντάξιμη θέση, με βάση το εγκεκριμένο ποσό του προγράμματος.

Πρόκειται για τα εξής έργα της ασφαλτόστρωσης Αγροτικής Οδού Δ.Δ. Κεραμιδίου – Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 388.000 ευρώ και της ασφαλτόστρωσης Αγροτικής Οδού Δ.Δ. Ζάρκου, προϋπολογισμού 603.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο τους, πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν κατά πολύ την πρόσβαση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ως άνω περιοχών.

Συνυπολογίζοντας το μεγάλο ποσοστό του γεωργικού τομέα στην τοπική μας οικονομία, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικά είναι τα έργα αυτά για το Δήμο.

Εάν λάβει κανείς υπόψη τον περιορισμένο προϋπολογισμό του προγράμματος χρηματοδότησης, αναδεικνύονται τα εξής γεγονότα:

Η επιτυχία αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς ο Δήμος μας πέτυχε την εντάξιμη κατάταξη σε 2 από τα συνολικά 15 – 16 έργα που θα χρηματοδοτηθούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει δυναμική παρουσία σε όλα τα σημαντικά προγράμματα χρηματοδότησης, ιδιαίτερα δε στο συγκεκριμένο που αφορά την αγροτική ανάπτυξη.

Όλα αυτά τα επιτυγχάνει με ελάχιστο προσωπικό, με βάση και τα επίσημα στοιχεία, γεγονός που πολλαπλασιάζει την αξία των επιτυχιών και αποδεικνύει ότι αυτές είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop