Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Κουρέτας: Ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας

ΤΟΠΙΚΑ27.03.2024 | 10:46 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε ταυτόχρονα το σώμα πως η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη υποβάλλει τις παρατηρήσεις της στη διαβούλευση επί της πρότασης της ολλανδικής εταιρείας HVA και ταυτόχρονα θα υποβάλλει τις προτάσεις της επιστημονικής ομάδας της περιφέρειας και για την αγροτική ανάπτυξη στους επικεφαλής των παρατάξεων για να υπάρξει διαβούλευση και κοινή στάση σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας παρευρεθήκαν δυο μέλη της επιτροπής συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών οι κ.κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Ηλιόπουλος, ζητώντας  συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί αποσιωπήθηκαν -όπως είπαν – τα δυο εξώδικα που είχαν σταλεί στην προηγουμένη περιφερειακή αρχή και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Με τα δυο εξώδικα οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν απαντήσεις μεταξύ άλλων για τις ενέργειες που έγιναν μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα για πιο λόγο έγινε το «μπάζωμα» και μάλιστα χωρίς την παρουσία δικαστικών αρχών.

Παίρνοντας το λόγο η τότε πρόεδρος του περιφερειακού Τάνια Δόκου, δήλωσε ότι κακώς είχαν επιδοθεί στην γραμματεία του περιφερειακού τα εξώδικα. Η περιφέρεια εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον περιφερειάρχη που είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει.

Από την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε εκ νέου την λύπη του και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είχε μόνο υποστηρικτικό ρόλο στην όλη επιχείρηση, οι ενέργειες της οποίας αποφασίστηκαν από το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Την επιτάχυνση του έργου της δικαιοσύνης ζήτησε εξάλλου και η Ευδοκία Τσιαγκλή η οποία επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

Ειδική συνεδρίαση

Σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο θα συζητηθεί τελικά το θέμα επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση & Λειτουργία Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) «ΑΡΓΩ», Δήμου Βόλου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας». Το σώμα ενέκρινε την πρόταση της πλειοψηφίας για ειδική συνεδρίαση μετά και το αίτημά αναβολής που κατέθεσε η εταιρεία.

Έγκριση

Στη συνεδρίαση του το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τρία ψηφίσματα. Κατά της μετεγκατάστασης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο. Για το θέμα μάλιστα μίλησε στο περιφερειακό και ο Δήμαρχος Ρ. Φεραίου επισημαίνοντας ότι η μετεγκατάσταση θα αποτελέσει ένα ακόμη παράγοντα για την αποδυνάμωση και φτωχοποίηση της περιοχής.

Επίσης το Περιφερειακό ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την ειδική μοριοδότηση των μαθητών των πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχε στείλει προς τον Υπουργό Παιδείας και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Τέλος το σώμα τέλος ενέκρινε ομόφωνα και ψήφισμα για τον θάνατο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Γιώργο Λαδόπουλο και τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης