Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Κουρέτας: Στόχος μας η Ανάπτυξη της Περιφέρειας

ΤΟΠΙΚΑ22.04.2024 | 12:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά ημερίδες διαβούλευσης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο να καταγραφούν οι απόψεις επιχειρήσεων, φορέων και πολιτών και να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των δράσεων για την επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία-Έρευνα του Περιφερειακού Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στην Καρδίτσα στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand με βασικά θέματα Αγροδιατροφή και Αειφορία-Ανθεκτικότητα-Βιωσιμότητα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην Ημερίδα τόνισε ότι η Ανάπτυξη της περιφέρειας αποτελεί το βασικό όραμα της περιφερειακής αρχής. Ειδικά η Καρδίτσα όπως είπε ο περιφερειάρχης πρέπει να κερδίσει το «χαμένο έδαφος». Παράλληλα εξήρε τη διαδικασία της διαβούλευσής, δεδομένου ότι βάσει των ισχυόντων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και ειδικότερα των σχετικών με την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης(Regional Innovation Smart Specialization Strategy/RIS3), μία δράση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί πρέπει να έχει προκύψει μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό , μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν ενσωματωθεί όλες οι προτάσεις και τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες προσκλήσεις. Οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης της τάξης των 70 εκατομμυρίων ευρώ .

Στην έναρξη της ημερίδας έγινε παρουσίαση των οικονομικών δεικτών της περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ακολούθησε ενημέρωσή του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 για τους βασικούς στόχους και τις επιδιώξεις του στους τομείς έρευνας – καινοτομίας – επιχειρηματικότητας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δυο χωριστές θεματικές συνεδρίες.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος , ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Λάρισας κ.Δημήτρης Τσέτσιλας , εκ μέρους του Δημάρχου Καρδίτσας ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Κώστας Κολοβός και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Αποστόλης Κηρύκος.

Μέχρι τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις ημερίδες σε Βόλο, Τρίκαλα και Λάρισα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης