Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Μετεώρων: Διήμερες εκδηλώσεις «Βλαχάβεια 2024» προς τιμήν του Παπαθύμιου Βλαχάβα

ΤΟΠΙΚΑ08.05.2024 | 12:09 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Μετεώρων διοργανώνει εκδηλώσεις στις 11 και 12 Μαΐου, προς τιμή του φλογερού Ιερωμένου Επαναστάτη Παπαθύμιου Βλαχάβα.

Το Σάββατο 11 Μαΐου σε συνεργασία με τον ΣΚΑΜ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παπαθύμιος Βλαχάβας», αναβιώνεται η  παράδοση των αθλοπαιδιών στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλειος Καρακίτσιος». Ενώ το βράδυ στις 20:00 ακολουθεί επετειακή ομιλία για τον τοπικό Ήρωα Παπαθύμιο Βλαχάβα από τον ιστορικό κ. Στέφανο Καβαλλιεράκη με τίτλο «Παπαθύμιος Βλαχάβας – Η ξεχασμένη επανάσταση». Ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων Βλαχάβας «Παπαθύμιος Βλαχάβας» και «Παλιοπαναγιά». Την Κυριακή 12 Μαΐου ακολουθούν οι εκδηλώσεις μνήμης στο χώρου του μνημείου του προεπαναστατικού ήρωα Παπαθύμιου Βλαχάβα στην Βλαχάβα.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 11 Μαΐου

-Ώρα: 10:00. Αθλοπαιδιές. Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΜ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παπαθύμιος Βλαχάβας», αναβιώνουμε την παράδοση των αθλοπαιδιών. Χώρος Εκδήλωσης: Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλειος Καρακίτσιος».

-Ώρα: 20:00. «Παπαθύμιος Βλαχάβας – Η ξεχασμένη επανάσταση». Επετειακή ομιλία για τον τοπικό Ήρωα Παπαθύμιο Βλαχάβα από τον ιστορικό κ. Καβαλλιεράκη Στέφανο. Συμμετέχουν τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων Βλαχάβας «Παπαθύμιος Βλαχάβας» και «Παλιοπαναγιά». Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Κυριακή 12 Μάϊου

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Βλαχάβας

-10:30 Προσέλευση στο χώρο του Μνημείου

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μετεώρων

-Χαιρετισμοί Επισήμων

-Ομιλία – Απαγγελία Ποιήματος από την κα Δήμητρα Μησιάρη

-Κατάθεση στεφάνων

-Εθνικός Ύμνος

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης