Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

Για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα «Daniel» στα χωριά του ορεινού όγκου

Δ. Μετεώρων: Ειδική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει την εκπόνηση των μελετών

ΤΟΠΙΚΑ18.01.2024 | 5:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπό το φως των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν τα χωριά του Δήμου Μετεώρων και στο πνεύμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προκλήσεων, ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την συγκρότηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες Daniel.

Η ομάδα, η οποία αποτελείται από τους Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Νίκο Ηλιού του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κ. Αναστάσιο Μουρατίδη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ, έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο της συστηματοποίησης της καταγραφής των ζημιών σε βασικές υποδομές όπως οδικό δίκτυο και δίκτυα ύδρευσης που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Μετεώρων σε χωριά του ορεινού όγκου. Βασικό μέλημα της ομάδας είναι να συνδράμει και να ενισχύσει το ρόλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μετεώρων.

Η εξειδικευμένη ομάδα αναμένεται να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών. Οι μελέτες αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης και πρόληψης για το μέλλον. Ο Δήμαρχος Μετεώρων εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς τους καθηγητές που αναλαμβάνουν αυτήν την τόσο απαιτητική αποστολή και τόνισε τη μεγάλη σημασία των αποτελεσμάτων προκειμένου να διεκδικηθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση για την υλοποίηση των έργων. Η ομάδα των καθηγητών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνοδεία των αρμόδιων Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων επισκέφτηκαν τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Χασίων, Κλεινοβού, Ασπροποτάμου, Μαλακασίου και Καστανιάς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης