Παρασκευή 31.03.2023 | Εορτάζουν: Υπάτιος, Ύπατος, Υπάτης

Δ. Μετεώρων: Έλεγχος της ποιότητας του αέρα

ΤΟΠΙΚΑ08.03.2021 | 7:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

O Δήμος Μετεώρων προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θερμοκρασίας, υγρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης με σκοπό την προστασία τους.

Οι πολίτες μπορούν δωρεάν να κατεβάσουν την εφαρμογή σε IOS και ANDROID ή απλά να επισκεφτούν τον χάρτη της ιστοσελίδας www.airly.gr να επιλέγουν τα σημεία που τους ενδιαφέρουν και να ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις.  Οι σένσορες με την αλλαγή χρωματισμού στο led φωτισμό τους ειδοποιούν και χωρίς την χρήση τεχνητών μέσων.

Η εφαρμογή κάθε φορά που η ατμόσφαιρα δεν θα είναι ιδανική (αιθαλομίχλη από τζάκια, καπνός από φωτιά κλπ) θα προειδοποιεί ώστε οι πολίτες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν τα μέτρα τους περιορίζοντας την έκθεσή τους. Αντίστοιχα όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις παρότρυνσης για σωματική άσκηση.

Η πλατφόρμα Airly μετρά σε πραγματικό χρόνο τα μικροσωματίδια PM1, PM2.5, PM10 την υγρασία θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση και με την τεχνητή νοημοσύνη κάνει πρόβλεψη των συνθηκών για τις επόμενες 24 ώρες.

Πιστοποίηση σύμφωνα με την EU Directive 2018/50/EC

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.airly.android

iPhone https://itunes.apple.com/us/app/airly/id1283400152

Και από υπολογιστή

https://airly.eu/map/en/

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης