Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Μετεώρων: Ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ

ΤΟΠΙΚΑ17.02.2024 | 1:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμπάκα η Ενημερωτική Ημερίδα για την ΚΑΠ 2023 -2027 με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Μετέωρων στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Όπως επισήμαναν οι ομιλητές πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που γίνεται πανελλαδικά μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών της χώρας με τον Πρωθυπουργό και μετά τις ανακοινώσεις για πιθανή τροποποίηση της νέας ΚΑΠ. Την εκδήλωση άνοιξε με ολιγόλεπτο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ο οποίος σημείωσε  το πόσο σημαντικό είναι οι παραγωγοί της περιοχής να είναι ενήμεροι σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη νέα ΚΑΠ. Ενώ επεσήμανε ότι «για τη νέα Δημοτική Αρχή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί όρο επιβίωσης για τα χωριά του Δήμου. Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή, χωρίς ζωή τα χωριά μας θα ερημώσουν. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν» συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ακολούθησαν ομιλίες με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελλάδας Δημήτρη Σοφολόγη να αναφέρεται  στις βασικές αρχές του μοντέλου των δικαιωμάτων της ΚΑΠ που εφαρμόζει η χώρα μας και να παρουσιάζει κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο της τροποποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ. Ανέλυσε, ακόμη, με παραδείγματα τη σύγκλιση των δικαιωμάτων ενίσχυσης, όλες τις κατηγορίες των άμεσων ενισχύσεων που δίνονται στους Έλληνες αγρότες, καθώς και τα προβλεπόμενα στο Στρατηγικό Σχέδιο μέχρι το 2027.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Δημήτρης Ντογκούλης ανέλυσε τα Οικολογικά Σχήματα που κατατέθηκαν στο Στρατηγικό Σχέδιο, την εφαρμογή τους μέχρι στιγμής, καθώς και λοιπές τροποποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Κυριάκης επικεντρώθηκε κυρίως στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτά που αναμένονται. Στο τέλος, οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους προβληματισμούς των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση αγροτών και κτηνοτρόφων και παράλληλα να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης