Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δ. Μετεώρων: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση Greek Panorama στο Ζάππειο

ΤΟΠΙΚΑ19.11.2019 | 4:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η διεθνής έκθεση τουρισμού  ‘’GREEK PANORAMA’’ με έμφαση στον Εναλλακτικό Τουρισμό και την Γαστρονομία η οποία διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων για πρώτη φορά με ανεξάρτητη παρουσία και αυτόνομο περίπτερο ήταν γεγονός, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Το περίπτερο ήταν εμπλουτισμένο με πλούσιο υλικό καθώς τόσο η παρουσία πολιτιστικών στοιχείων (παραδοσιακές φορεσιές της Καλαμπάκας) όσο και οι εφαρμογές πάνω στο ξύλο από σπουδαστές της μοναδικής στην Ελλάδα Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας αλλά και η έκθεση διαφόρων τοπικών – παραδοσιακών προϊόντων προκάλεσαν το έκδηλο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιότητα και η γεύση των προϊόντων του Δήμου μας, τα οποία είχαν την ευκαιρία οι επισκέπτες να γευτούν, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και επιβεβαίωσαν τις προοπτικές που έχει η τοπική γαστρονομία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της έκθεσης, την Πέμπτη 14-11-2019 πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις με 24 διακεκριμένους touroperators (b2b). Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 15-11-2019, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο Ζάππειο Μέγαρο όπου η αποστολή του Δήμου Μετεώρων με την παρουσία της ‘’έκλεψε’’ την παράσταση! Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15:30΄ ο κ. Νικολογιάννης Σπύρος πραγματοποίησε ομιλία απευθυνόμενη στο κοινό κατά την οποία παρουσίασε τον Δήμο Μετεώρων απαντώντας παράλληλα και σε διάφορες ερωτήσεις. Τέλος, το Σάββατο 16-11-2019, η ροή των επισκεπτών συνεχίστηκε με επιτυχία και η έκθεση ολοκληρώθηκε στις 20:00΄ οδηγώντας τον Δήμο Μετεώρων στην καρδιά του κάθε επισκέπτη.

Στο σημείο αυτό ο Δήμος Μετεώρων θα ήθελε να ευχαριστήσει για την έμπρακτη και ουσιαστική συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα, του συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και διαφόρων επιχειρήσεων του Δήμου Μετεώρων οι οποίοι συνεισέφεραν τα μέγιστα και επέδειξαν για άλλη μία φορά ότι η συλλογική προσπάθεια επιφέρει άκρως θετικά αποτελέσματα.

Από το γραφείο Δημάρχου

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης