Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Μετεώρων: Υποχρέωση των ιδιοκτητών ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

ΤΟΠΙΚΑ03.04.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Μετεώρων υπενθυμίζει ότι, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακαλύπτων χώρων οφείλουν να αποψιλώνουν τα οικόπεδά τους προς αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Η λήψη μέτρων είναι συνεχής καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαΐου 2024 έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 20/2023 (ΦΕΚ 2549Β΄/2023), οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπόν ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται:

 1. εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων
 2. εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο
 3. εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των παραπάνω περιπτώσεων
 4. σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα

Έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να προβούν στις ιδιοκτησίες τους στην:

 1. Κοπή και απομάκρυνση ξερών και σπασμένων κλαδιών και δέντρων καθώς και κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσματα.
 2. Απομάκρυνση της καύσιμης ύλης που βρίσκεται στο έδαφος.
 3. Κοπή και απομάκρυνση των κλαδιών της βάσης των δέντρων, ώστε να αυξηθεί το ύψος της κόμης από το έδαφος ανάλογα με είδος και την ηλικία του δέντρου.
 4. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης που καλύπτει το έδαφος.
 5. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
 6. Ασφαλή συλλογή και μεταφορά των παραπάνω υλικών. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση των προαναφερόμενων μέτρων επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου σε αυτούς από τον οικείο Δήμο:

 1. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ.
 2. H δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και της απομάκρυνσης των υλικών.

Για πληροφορίες οι Δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:, 24323 50200, 2432350203.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης