Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Δ. Μουζακίου: Αίτημα για νέα χρηματοδότηση λόγω «Ιανού»

ΤΟΠΙΚΑ06.03.2021 | 4:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αίτημα για νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπέβαλλε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, την Πέμπτη 04/03 με τον αριθ. πρωτ: 1840/04-03-2021, προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών που προκάλεσε την 18η και 19η Σεπτεμβρίου, το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».

Τη νέα χρηματοδότηση αιτήθηκε ο Δήμος Μουζακίου, με κωδικοποιημένες τις εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν και ανέρχονται στο ποσό των 900.000,00 €.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, τόνισε: «Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ζητήματα που προέκυψαν από τον «Ιανό» είναι πολλά και χρήζουν νέας χρηματοδότησης. Επιβάλλεται και είναι επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας ορεινών οικισμών του Δήμου μας, στον καθαρισμό από φερτά αποστραγγιστικών καναλιών πλημμυρισμένων γεωργικών εκτάσεων, στα  έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων συνεπεία πλημμυρών, στις αποφράξεις δικτύων ομβρίων πλημμυρισμένων οικισμών και στη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση ζημιών από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020. Ευελπιστούμε, το Υπουργείο να εγκρίνει και να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ