Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Δ. Μουζακίου: Με drone μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και καταγραφή ζημιών

ΤΟΠΙΚΑ03.10.2023 | 7:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια πρωτοποριακή τεχνολογική μέθοδο χρησιμοποίησε ο Δήμος Μουζακίου μετά την πρόσφατη καταστροφική επέλαση ακραίων καιρικών φαινομένων από την περιοχή μας, για τη στήριξη κατοίκων αποκλεισμένων Τοπικών Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την εταιρεία Probotek που παρείχε αφιλοκερδώς, με αίσθημα προσφοράς, τις υπηρεσίες της,  οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων με drone (μη επανδρωμένο μικρό αεροσκάφος) σε συνανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο χειριστής κ. Βασίλης Γαλανάκης από τα Κανάλια.

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου οι οποίοι κατέγραψαν ζημιές που έγιναν σε οδοποιία και υποδομές. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μελετητικών «φακέλων», υποστηρικτικών στη διεκδίκηση απαραίτητων χρηματοδοτήσεων από αρμόδια Υπουργεία, για αποκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την επέλαση του φαινομένου «Daniel», ο Δήμος Μουζακίου είχε επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» με κάθε τρόπο, με όσους υπαλλήλους και όσα μηχανήματα διαθέτει, (αλλά και με ιδιωτικά), για να αντιμετωπίσει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα στα πλημμυρόπληκτα χωριά. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε οποιοδήποτε διαθέσιμο μέσο δημόσιας η ιδιωτικής χρήσης για να μεταφέρει και να προμηθεύσει με τρόφιμα, είδη πρώτης  ανάγκης και φάρμακα, ηλικιωμένους και άτομα με χρόνιες παθήσεις σε Κοινότητες η οικισμούς όπου κατολισθήσεις και καταπτώσεις είχαν αποκόψει τη συγκοινωνία με το Μουζάκι και άλλα χωριά. Πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στο Δήμο, αλλά οι ζημιές είναι πάρα πολλές και μεγάλες σε διάφορα σημεία και χρήζουν αποκατάστασης το συντομότερο, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης