Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Παπαστεργίου: «Η επόμενη μέρα φέρνει στο κινητό ένα ολοκαίνουργιο Wallet»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ13.10.2023 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ενα πλήρως ανανεωμένο Wallet που θα απλοποιεί ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο μέσω του κινητού τηλεφώνου, καθώς και καινούργιες πλατφόρμες που θα εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο τα ακαθάριστα οικόπεδα και τις αυθαιρεσίες στις παραλίες, ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στα ΝΕΑ για την πορεία ψηφιοποίησης της χώρας, τόνισε ότι «η επόμενη μέρα φέρνει στο κινητό ένα ολοκαίνουργιο Wallet, χάρη στο οποίο κάθε πολίτης, μόνο με μια απλή έγκρισή του, θα μπορεί να διεκπεραιώνει όλες τις δουλειές του με το Δημόσιο, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Αυτό θα συμβεί χάρη στο «πάντρεμα» της τεχνητής νοημοσύνης με την ψηφιακή πύλη Gov.gr, γεγονός που θα επιτρέψει στους πολίτες να αλληλεπιδρούν γρηγορότερα και ευκολότερα με όλο το Δημόσιο.

«Στόχος μας πλέον είναι να σταματήσουμε να διακινούμε αρχεία PDF. Η πληροφορία υπάρχει, γιατί να τη διακινούμε ως PDF;» αναρωτήθηκε ο Παπαστεργίου.

«Σήμερα, για να γράψει κάποιος το παιδί του στον παιδικό σταθμό καλείται να «ανεβάσει» διάφορα PDF για το εισόδημά του, την οικογενειακή του κατάσταση κ.λπ. Σύντομα, ο πολίτης θα μπορεί να αποδέχεται απλά ένα αίτημα που θα φτάνει στο ηλεκτρονικό του πορτοφόλι (Wallet) στο κινητό ότι είναι αναγκαίο να αντληθούν από την υπηρεσία στοιχεία του που ήδη είναι ψηφιοποιημένα (π.χ. η φορολογική του δήλωση). Πατώντας το «εγκρίνεται», όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα από την υπηρεσία.

Το νέο Wallet, που θα είναι έτοιμο έως τις αρχές του νέου χρόνου, πέρα από την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, θα περιλαμβάνει δεδομένα π.χ. για το εισόδημα του πολίτη, για επαγγελματικές άδειες (π.χ. μηχανικών, δικηγόρων κ.λπ.), για την άδεια κυκλοφορίας, την ασφάλιση και το ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου, όπως και για την ομάδα αίματος.

Ο Παπαστεργίου χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση τον «προσωπικό αριθμό», που θα είναι το ΑΦΜ συν τρία επιπλέον ψηφία που θα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς με αυτόν θα γίνεται πλέον οποιαδήποτε συναλλαγή με το Δημόσιο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης