Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Παπαστεργίου: Ιστορική ευθύνη αλλά και ευκαιρία να φέρουμε την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ10.07.2024 | 3:16 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Σε αυτόν το νέο ψηφιακό κόσμο τον οποίο χτίζουμε και τον χτίζουμε μαζί και θα πρέπει να τον τρέξουμε μαζί πρέπει να δούμε τι εργαλεία υπάρχουν και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει την ώρα αυτήν να εκμεταλλευτούμε την στιγμή».

Όπως τονίζει το ΑΠΕ, με αυτά τα λόγια άρχισε τον χαιρετισμό του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το πρόγραμμα Smart Readiness: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για εγκαταστάτες οπτικών δικτύων» που διοργάνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. Συγκεκριμένα, μιλώντας για το πρόγραμμα Smart Readiness που ήδη υλοποιείται ο υπουργός επεσήμανε ότι «την ώρα αυτή πρέπει να τρέξουμε λίγο παραπάνω, δεν θα βρούμε τέτοια εργαλεία τα οποία χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα εργαλεία είναι εδώ και μας περιμένουν. Το Smart Readiness είναι ένα από αυτά τα εργαλεία». Τόνισε μάλιστα πως είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν τα 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος και «το περίπου 40% των σπιτιών από τα οποία περνά η οπτική ίνα να το κάνουμε κομμάτι του καινούργιου ψηφιακού κόσμου. Εκτός από το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει και δεύτερο voucher το οποίο επίσης έρχεται να ‘κουμπώσει’ με αυτήν την προσπάθεια που λέγεται Gigabit voucher και θα χρηματοδοτήσει την διαφορά την τιμής από ένα απλό πακέτο σε ένα ευρυζωνικό πακέτο πάνω από 250 Mbps».

Έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη που έχει «ο τεχνικός κλάδος να φέρει ευρυζωνικότητα σε κάθε ελληνικό σπίτι είτε είναι στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο χωριό», αλλά και «για ιστορική ευκαιρία να φέρουμε ευρυζωνικότητα σε όλη την Ελλάδα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης