Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Παπαστεργίου: Σε καλό σημείο εκκίνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ28.05.2024 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Η Ελλάδα στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ειδικά σε σχέση με τις εφαρμογές και την ενσωμάτωση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση. Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε αρκετά βήματα ώστε να μην αποτελούμε μόνο καταναλωτές της ΤΝ αλλά να πάμε στο επίπεδο παραγωγής της με δικά μας μέσα», σημείωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο φετινό Digital World Summit που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το στρατηγικό όραμα της Ελλάδας αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε την παρουσίαση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, του νέου Ψηφιακού Βοηθού για τον Τουρισμό, μιας εφαρμογής που θα διευκολύνει τους επισκέπτες της χώρας, παρέχοντάς τους σημαντικές πληροφορίες για οτιδήποτε χρειάζονται, ενώ υπογράμμισε τους τρεις τομείς πάνω στους οποίους εργάζεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην παρούσα φάση. Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε πως «η Τεχνητή Νοημοσύνη απαιτεί τρία πράγματα: δεδομένα, υπολογιστική ισχύ και ανθρώπινο δυναμικό». Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής Χρήσης Δεδομένων, τον υπερ-υπολογιστή «Δαίδαλο» καθώς και προγράμματα reskilling και upskilling σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ακόμη, έθεσε το ορόσημο των 12 μηνών για τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα κατηγοριοποιεί τις καινούργιες εφαρμογές που θα προκύπτουν με βάση το AI Act.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης