Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Δ. Παπαστεργίου: «Θέλουμε ισχυρή Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ25.11.2022 | 6:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Θέλουμε ισχυρή Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού για μια καλύτερη Ελλάδα», είναι το μήνυμα που μετέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, χαιρετίζοντας τις εργασίες του διήμερου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ, που διεξάγεται στη Ρόδο .

«Ερχόμαστε ακριβώς μετά το τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, ένα εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο με πάνω από 1.800 συμμετέχοντες και παρατηρητές, όπου το συμπέρασμα που βγήκε είναι ένα, είναι κοινό και συμπλέει , απόλυτα με τα όσα άκουσα μέχρι τώρα στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριό σας»είπε για να προσθέσει ότι:

«Αυτή την ώρα είναι αδήριτη ανάγκη να εμπιστευτούμε ακόμη περισσότερο την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄Βαθμού, τόνισε Δημήτρης Παπαστεργίου. Διότι το κεντρικό κράτος προφανώς πάντα θα είναι εκεί και θα χαράσσει τις πολιτικές, οι οποίες για να εφαρμοστούν θα πρέπει να κατεβούν και στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης κάτι που για να γίνει σωστά, είναι επιτακτική η συμμετοχή της σε κάθε φάση σχεδιασμού».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στη συγκυρία της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου τους υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση, επεσήμανε ότι «ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό».

«Να καθίσουμε να δούμε πόσα επίπεδα διοίκησης έχει αυτή η χώρα. Τι γίνεται με τις περίπου 900 αρμοδιότητες που μαζί με την ΠΕΔ Αττικής αναλύσαμε και δώσαμε στο ΥΠΕΣ, αρμοδιότητες τις οποίες μοιραζόμαστε ή περνούν μέσα από τις αποκεντρωμένες και τελικά ποιος θα είναι ο ρόλος των αποκεντρωμένων σε μια μικρή χώρα όπως η δίκη μας. Τελικά πόσα τελικά επίπεδα διοίκησης χρειαζόμαστε ώστε να είναι λειτουργικά»;

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επεσήμανε επίσης πως σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να περνά μέσα από τέτοιες ατραπούς ή μέσα από την οικονομική ποδηγέτηση της.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης