Παρασκευή 15.01.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Δ. Πύλης: 150.000 ευρώ για απορριμματοφόρο

ΤΟΠΙΚΑ06.02.2020 | 3:55 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στη διαχείριση της καθαριότητας αλλά κυρίως στην ανάπτυξη ενός δικτύου διαχείρισης στο δήμο Πύλης που να έχει οικονομικά οφέλη αλλά και να αποτελεί ολοκληρωμένη παρέμβαση, στοχεύει η δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Δούλαλας, η διαχείριση των απορριμμάτων δεν αποτελεί μόνο μια καθημερινή υποχρέωση για το δήμο, αλλά και έναν τρόπο για οικονομική ενίσχυσή του, εφόσον εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Σε ότι αφορά στην αποκομιδή κοινών απορριμμάτων, ήδη χθες ανακοινώθηκε η δαπάνη ύψους 150.000 ευρώ για την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων με νέου τύπου όχημα.

Το σχέδιο όμως στοχεύει και στην ανακύκλωση η οποία μέχρι στιγμής διαχειρίζεται η ΠΑΔΥΘ με το κόστος να αγγίζει τα 220.000 ευρώ το χρόνο για το δήμο Πύλης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Δούλαλας. «Αυτή τη στιγμή ο δήμος Πύλης καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 220.000 ευρώ κάθε χρόνο  σε ιδιώτη, δηλαδή στην ΠΑΔΥΘ, για να διαχειρίζεται την ανακύκλωση. Έτσι στόχος μας παραμένει ο δήμος Πύλης, αν μπορεί να διαχειρίζεται αυτόνομα την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και να έχει και έσοδα από αυτό».

Για το λόγο αυτό, ήδη δρομολογήθηκε Τεχνική Μελέτη, για τη δημιουργία Πράσινου Σημείο στο Δήμο. Έχει ήδη βρεθεί ο χώρος ενώ το σχέδιο προβλέπει επένδυση 450.000-500.000 ευρώ. Φαίνεται λοιπόν ότι μπαίνει σε τροχιά ένα σχέδιο με μακροπρόθεσμα οφέλη για όλη την περιοχή και μια υποδομή που θα συμβάλει στην οικονομική ανακούφιση των ταμείων του δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop