Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Δ. Πύλης: Αδελφοποίηση και κοινές εκδηλώσεις με δήμους της Ιταλίας

ΤΟΠΙΚΑ24.09.2018 | 4:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Νέους πολιτιστικούς δρόμους ανοίγει η συνεργασία μεταξύ δήμου Πύλης και δήμων της Ιταλίας για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου και υπάλληλοι του Δήμου, συναντήθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Πύλης με εκπροσώπους των Δήμων Λορέτο, OFFAENA (ΟΦΑΝΙΑ) Ιταλίας, οι οποίοι μετέφεραν προσκλήσεις των Δημάρχων τους για την σύναψη Συμφώνου Φιλίας με τον Δήμο Πύλης.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Εκπροσώπους των Ιταλικών Δήμων να μεταφέρουν στους Δημάρχους Λορέτο και Οφάνια τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση και διαβεβαίωσε ότι στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλης θα συζητηθεί το θέμα.

Εκπρόσωποι των Δήμων Λορέτο και OFFAENA(OΦΑΝΙΑ) ήταν ο κ. Χάρης Κουδούνας Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτο Πολιτικής Διπλωματίας στην Ιταλία ,Ακαδημαϊκός, Ιστορικός, Ερευνητής και Συγγραφέας που κατάγεται από την Πύλη, αλλά ζει μόνιμα στην Ιταλία και ο κ. SANTE FATORI υπεύθυνος διοργάνωσης Μεσαιωνικών Γιορτών στην πόλη OFFAENA της Ιταλίας.

Εκτός από τις Αδερφοποιήσεις των παραπάνω πόλεων συζητήθηκαν και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων η μεταφορά της τεχνογνωσίας και εμπειρίες από τις Ιταλικές πόλεις, στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ με θεματικό χαρακτήρα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης