Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Δ. Πύλης: Δρομολογήθηκε το τουριστικό γραφείο

ΤΟΠΙΚΑ28.02.2019 | 3:26 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με σημαντικά θέματα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Πύλης καθώς και η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Στην πρώτη περίπτωση τέθηκαν οι βάσεις για τη δρομολόγηση της άμεσης οργάνωσης και λειτουργίας του γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου, μέσα από την κατάρτιση των όρων που πρέπει να καλύπτει το κτίριο στο οποίο θα φιλοξενείται ενώ συζητήθηκαν και λειτουργικά θέματα.

Έτσι, αναζητείται και επίσημα πια, κτίριο για την φιλοξενία του γραφείου, το οποίο θα βρίσκεται επί της κεντρικής οδού της Πύλης, με τη δημοτική αρχή να προσδοκά την έναρξη της λειτουργίας του ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Ενισχύεται η ΠΑΔΥΘ

Με βάση τις νέες διατάξεις του Κλεισθένη, το δημοτικό συμβούλιο Πύλης, αποφάσισε την μεταβίβαση έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων που χρησιμοποιείται από την ΠΑΔΥΘ ως σημείο εκφόρτωσης. Όπως αναφέρθηκε, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κάθε χώρο που είχαν παραχωρήσει για τις ανάγκες της ΠΑΔΥΘ να μεταβιβαστούν άνευ αντιτίμου και ανταλλακτικών οφελών στη λογική της ενίσχυσης των ΠΑΔΥΘ. Αντίστοιχες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από το σύνολο των δήμων της περιοχής.

Προσλήψεις προσωπικού

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, του δημοτικού συμβουλίου, καταρτίστηκε η λίστα των ειδικοτήτων που θα αιτηθεί να προσλάβει ο δήμος Πύλης με οκτάμηνες συμβάσεις. Ειδικότερα, οι νέες θέσεις αφορούν 9 εργάτες καθαριότητας , 3 χειριστές μηχανημάτων και 2 οδηγούς.

Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση του ωραρίου καθαριστριών σχολείων οι οποίες, μέχρι σήμερα εργαζόταν ελάχιστες ώρες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ . πλέον η σύμβασή τους, μετατρέπεται σε οχτάωρη παραμένοντας αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης