Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Πύλης: Συνεχίζεται η πρωτοβουλία για την γνώση παροχής πρώτων βοηθειών

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2023 | 6:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η προσπάθεια της  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κας Χαράς Καλιώρα για την καθολική γεωγραφική κάλυψη του Δήμου Πύλης, στη γνώση παροχής πρώτων βοηθειών, συνεχίστηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στο Παλαιομονάστηρο.

Με πρωτοβουλία της δραστήριας Αντιδημάρχου του Δήμου Πύλης και με την οργανωτική βοήθεια του Προέδρου της Τ. Κ. Παλαιομοναστήρου κ. Μπουτζιώλη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του τοπικού Συλλόγου Γυναικών, εκπαιδευτικό σεμινάριο εκμάθησης πρώτων βοηθειών – Κάρπα και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων που αποτελούσαν οι κυρίες Μπάτζιου Ιφιγένεια και Γουγά Ζωή μετέφερε τη γνώση στους συμμετέχοντες και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα πως «η γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Αξίζει να σημειωθεί πως στους εκπαιδευόμενους ήταν και ο Πρόεδρος της Αθαμανίας κ. Κάλλος Γεώργιος, προτάσσοντας από τη μεριά του την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και απόκτησης αυτόματους εξωτερικού απινιδωτή (AED) λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής. Η Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε την απόκτηση του απινιδωτή μέσω χορηγίας, προσφορά για τους φύλακες του δήμου μας.

Μετά το πέρας των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα δήλωσε… «το παζλ της γνώσης συμπληρώνεται κομμάτι κομμάτι. Από το Παλαιομονάστηρο που είχε σειρά, πολλοί συνδημότες μας έκαναν κτήμα τους αυτή τη μοναδική γνώση. Τη γνώση που σώζει ζωές. Αυτή εξ’ άλλου είναι και η επιδίωξη από τη μεριά του Δήμου Πύλης. Υπεύθυνοι και χρήσιμοι πολίτες με σκοπό την καλύτερη θωράκιση στην πρόληψη».

 

 

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης