Πέμπτη 13.06.2024 | Εορτάζουν: Τριφύλλιος, Τριφύλιος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Δ. Πύλης: Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων εκμάθησης πρώτων βοηθειών

ΤΟΠΙΚΑ12.05.2023 | 6:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο άκρως επιτυχημένος κύκλος σεμιναρίων εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο δήμος Πύλης, συνεχίζεται.

Το μήνυμα «η γνώση στην  παροχή πρώτων βοηθειών  σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική» που  δόθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου από την Πιάλεια, ήταν ιδιαίτερα ηχηρό και ενθαρρυντικό  λόγω της μαζικής συμμετοχής ανθρώπων,  που ήθελαν να αποκτήσουν αυτές τις γνώσεις και να γίνουν χρήσιμοι στους συνανθρώπους τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα  σε αγαστή συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα  του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων διοργάνωσε το σεμινάριο γνώσης, όπου οι εκπαιδευτές κ.κ. Βράντζας Νικόλαος, Ρακοβίτης Βασίλειος και Πανάγος Δημήτριος, παρείχαν εκπαίδευση στους συμμετέχοντες  για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Πολύτιμοι αρωγοί στην πραγματοποίηση του άκρως επιτυχημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιάλειας Πατσιούρας Κωνσταντίνος και οι τοπικοί σύμβουλοι,  καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νάκος Χρήστος και Αγγέλης Σωτήριος.

Στους 40 συμμετέχοντες θα δοθεί προσωπική βεβαίωσης παρακολούθησης του εκπαιδευτικού κύκλου, μετά το πέρας των σεμιναρίων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα, δήλωσε… «νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση από την αποδοχή που έχει αυτή η δράση που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πύλης. Μένω εντυπωσιασμένη από τη  λαχτάρα γνώσης που συναντάμε σε όλες τοπικές κοινότητες. Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Αφ’ ενός επιβραβεύει την επιλογή του Δήμου Πύλης να προχωρήσει σ’ αυτή τη δράση και αφ’ εταίρου δείχνει την ζωντάνια και τα ανθρωπιστικά ερεθίσματα των συμπολιτών μας πόσο ανεπτυγμένα είναι. Στόχος μας μελλοντικά η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AED) στις πλατείες των χωριών και την περεταίρω εκπαίδευση. Στέκομαι ακόμη στην προοπτική, που συζητήσαμε με τον Αγγέλη Σωτήρη υπό την εκπαιδευτική του ιδιότητα, να προχωρήσει η επιμόρφωση και στην εκπαιδευτική κοινότητα.  Ο στόχος για να φτάσει η γνώση σε κάθε γωνιά του Δήμου Πύλης συνεχίζεται με επόμενη στάση τη Μουριά».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης