Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Δ. Πύλης: Το βάρος στην ανακύκλωση δίνει η δημοτική αρχή

ΤΟΠΙΚΑ16.01.2020 | 4:18 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η καθαριότητα δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας σε ένα δήμο και δείγμα πολιτισμού, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων. Δούλαλας, αλλά και μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μιας και μπορεί να αποφέρει έσοδα κυρίως μέσα από την ανακύκλωση και τη μέγιστη αξιοποίησή της.

Όπως τονίζει όμως ο αντιδήμαρχος, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια δεδομένου ότι το προσωπικό καθαριότητας στο Δήμο Πύλης, λόγω της μεγάλης έκτασής του αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το προσωπικό για το δήμο Πύλης θα έπρεπε να είναι 50 άτομα και αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των εργαζομένων είναι σημαντικά μικρότερος από το προσδοκώμενο. Ο κ. Δουλάλας, μιλώντας σχετικά, ανέφερε ότι στόχος είναι η αύξηση του προσωπικού αλλά και να σχεδιαστεί ένα πλάνο ενίσχυσης της ανακύκλωσης η οποία μέχρι στιγμής δημιουργεί έξοδα στο δήμο Πύλης αντί να φέρνει έσοδα.

«Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση επιβαρύνει και δεν ενισχύει το δήμο Πύλης από οικονομική άποψη. Στόχος μας είναι σταδιακά να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα σχέδιο αποκομιδής που να μπορεί να φέρει και έσοδα στο δήμο Πύλης αλλά και να ενθαρρύνει και τους κατοίκους να ανακυκλώνουν ακόμη περισσότερο και πιο συντονισμένα», τόνισε ο κ. Δούλαλας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης