Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Δ.Σ. Καλαμπάκας: Εγκρίθηκε η ανταλλαγή ακινήτου με την Μητρόπολη

ΤΟΠΙΚΑ19.07.2018 | 6:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, με κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη να είναι αυτό του αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων για ανταλλαγή του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η Μουσική Σχολή του Δήμου με το κτήριο της Κωνστάντιου Σχολής προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Το θέμα έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε σύσσωμη από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στα έδρανα παρέμεινε, όμως και ψήφισε την πρόταση, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Αβραμόπουλος, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά, διεγράφη από την ομάδα του κ. Σακελλαρίου.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του μίλησε για μία ιστορική απόφαση και χαρακτήρισε συμφέρουσα την ανταλλαγή κτιρίων που προτείνεται. «Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τον Δήμο από το κτίριο της Μουσικής Σχολής είναι πολλαπλάσιο από αυτό της Κωνσταντίου, η οποία απαιτεί και μία τεράστια δαπάνη για την συντήρηση της» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για μικροπολιτικούς σκοπούς και τόνισε πως «επιλέγουν τη μιζέρια, την γκρίνια, την αντιπαλότητα, τον αρνητισμό, τις καταγγελίες, τις ενστάσεις, τις τρικλοποδιές, τη στείρα αντιπολίτευση με αντάλλαγμα λίγες ψήφους και ένα ευκαιριακό πολιτικό όφελος».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και αυτοί στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για μία συμφέρουσα πρόταση.

Το θέμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία, αλλά και με την θετική ψήφο του κ. Αβραμόπουλου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ