Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Ξεκινά η ασφαλτόστρωση και στην οδό 25ης Μαρτίου

Δ. Τρικκαίων: Αυξάνεται ο στόλος των οχημάτων και μηχανημάτων

ΤΟΠΙΚΑ08.11.2022 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έναν νέο εκσκαφέα παρέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων, αυξάνοντας σε 22 τα οχήματα και μηχανήματα που προμηθεύτηκε (και συνεχίζει να προμηθεύεται) την τελευταία τετραετία. Ο εκσκαφέας (τσάπα) με προϋπολογισμό 189.200 €, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Με το νέο αυτό μηχάνημα, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων εμπλουτίζονται και ανανεώνουν τα τροχοφόρα που χρησιμοποιούνται για έργα και για την καθημερινότητα.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε σχεδόν 1,2 εκ. ευρώ με κονδύλια από προγράμματα και με δικούς του πόρους. Ετσι, προμηθεύτηκε (ενδεικτικά): 5 νέα απορριμματοφόρα, 3 οχήματα 4Χ4, 5 τρακτέρ, 2 ημιφορτηγά, λεωφορείο ΑμΕΑ, καθώς και εξοπλισμό για τα οχήματα αυτά. Επίσης οι υπηρεσίες προέβησαν σε μετασκευές παλιού απορριμματοφόρου, καδοπλυντηρίου σε κλειστού τύπου φορτηγό μεταφοράς προϊόντων & εμπορευμάτων, οχημάτων 4Χ4 σε οχήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με τις κινήσεις αυτές, ο Δήμος Τρικκαίων μείωσε τις δαπάνες για βλάβες, που προέκυπταν από την παλαιότητα των οχημάτων. Κυρίως, όμως, προμήθευσε με νέα οχήματα τις υπηρεσίες του (πολιτική προστασία, καθαριότητα, πράσινο, έργα), προκειμένου να υλοποιούνται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα έργα στους διάφορους τομείς.

 

Ξεκινά ασφαλτόστρωση

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται από τον Δήμο Τρικκαίων τα έργα στην οδό 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο του έργου για το (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall). Στα πεζοδρόμια τοποθετούνται οι πλάκες και στο οδόστρωμα ξεκίνησε η διαδικασία για την ασφαλτόστρωση. Στόχος, το αμέσως επόμενο διάστημα να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί και πάλι ο δρόμος προς χρήση, με τη νέα του μορφή. Λόγω των έργων, και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 θα είναι κλειστή η οδός 25ης Μαρτίου, αλλά και η οδός Νικοτσάρα και η συνέχειά της, η οδός Ματαραγκιώτου, μέχρι την πλατεία Αρ. Αντωνίου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΤ στην ίδια περιοχή, καθώς αντικαθίστανται οι παλιοί σωλήνες ύδρευσης, έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία των πολιτών. Σε αυτή τη φάση η ΔΕΥΑΤ ολοκληρώνει τη στρώση της οδού Καραϊσκάκη με κυβόλιθους, ενώ συνεχίζονται τα έργα σε άλλα σημεία κοντά στα «μανάβικα». Ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ ευχαριστούν κατοίκους, οδηγούς και καταστηματάρχες για τη μέχρι τώρα υπομονή και συνεργασία τους για τα σημαντικά αυτά έργα, τόσο για την αναμόρφωση της περιοχής, όσο και για την υγεία όλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης